avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valoarea actelor notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valoarea actelor notariale

Buna ziua !

Aveti idee unde as putea gasi pe net grilele de evaluare a imobilelor?

Zilele astea vreau sa fac acte de vanzare-cumparare a casei parintilor mei. Nu fac acte de donatie sau de mostenire din motive personale.

Mi s-a spus ca parintii mei pot sa-mi vanda casa si cu 1 leu din care apoi, vanzatorul (parintii) vor plati 2%.

Imobilul este din chirpic de 100 mp, construit pe o suprafata de teren de 248 mp, intr-o zona periferica a Constantei si anume cartierul Bratianu.

Actele de vanzare cumparare le voi plati eu, ca si cumparator.
Cam cat ma vor costa ??
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:04, 7 Mai 2015
Chiar daca partile convin consemnarea unui pret derizoriu,grila notariala prevede valori limita conditionat de confort imobil,zona din localitate
Exista zone A,B,C,care diferentiaza zonele/cartierele ,in centru este zona A valoare majorata ,
catre periferie zona cu valoare micsorata
Mai exista o diferenta de onorariu inclusiv intre notari,astfel un notar situat cu birou central,cu clientela are onorariu mai mare fata de un notar situat periferic,cu mai putina clientela
Vanzarea pe un pret neserior si nereal e nula. Vanzarea fara plata pretului e donatie, deci daca faceti act de vanzare si nu platiti un pret serios, real pe casa, dati bani in plus la notar pentu vanzare, ca cel mult tot donatie se va putea considera.
Incercati sa mergeti cu situatia la un avocat sa gasiti o solutie legala, potrivita situatiei concrete in care sunteti.
Există grile UNNPR privind valorile proprietăților imobiliare, grile care se stabilesc în funcție de expertizele dispuse de Uniunea notarilor, grile numite ghiduri imobiliare notariale. La încheierea contractului de v.c notarul trebuie să țină cont de aceste grile fiind vorba despre impozitul datorat statului.(nu se ține cont de valoarea tranzacției- în speță, 1leu))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil laura_agapy laura_agapy As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)
Stabilirea întregii localităţi în "zona a" - taxe notariale Geo1944 Geo1944 Cadrul legal stabilire zone în localităţi - taxe notariale cf. Studiilor de piaţă privind valorile imobiliare Bună ziua, Consiliile locale din ... (vezi toată discuția)
Taxa notar lazarlivia lazarlivia Cand se cumpara o locuinta si se declara la notar o anumita suma, notarul trebuie sa taxeze in functie de pretul declarat sau trebuie luat in calcul pretul ... (vezi toată discuția)