avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Codul Civil valabil in1945
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Codul Civil valabil in1945

Buna ziua,
Mama mea a fost adoptata de fratele tatalui ei, ulterior decesului acestuia din urma; parintii celor doi frati au facut prin Act de Cesiune (iulie 1937) , cedarea unor hectare de teren pentru fiecare. In actul de adoptie a mamei mele scrie ca "se bucura de toate drepturile conferite de art. 311 si urmatoarele din codul civil privitor la adoptie". Intrucat nu am gasit pe net codul civil valabil in oct. 1945, va rog sa-mi spuneti ce scrie in art. 311 si urmatoarele , respectiv as dori sa stiu daca mama mea poate mosteni si pe tatal ei natural si pe fratele acestuia .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionescumihai , utilizator 21:13, 11 Mai 2015
ionescumihai a scris:

Multumesc mult pt. promptitudine,
Tatal natural al mamei mele a decedat in martie 1944 , mama ei era deja decedata din 1931, iar adoptia a fost facura de fratele tatalui in oct. 1945. Mama mea a fost crescuta de unchiul si matusa ei inca de la decesul mamei naturale dar fara sa se faca adoptia, ea purtand acel asi nume cu al unchiului .
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptiune tzuku51 tzuku51 Mama mea a fost adoptata in 1948.Actul de adoptiune a fost \\"Incunviintat prin hotarare a tribunalului jud. ...\\",fara sa se faca nici o referire la tipul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire in caz de infiere RAF87 RAF87 Buna ziua, Bunicul meu a fost infiat in 1945 de catre fratele tatalui sau natural. Infierea s'a facut in baza articolelor 320 si 321 din Codul Civil, care ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire cu frate infiat lilimurgoci lilimurgoci buna ziua. cum ar trebui sa procedez? in urma cu 23 ani mama si tata l-au dat spre infiere pe fratele meu, in varsta de 14 ani la acea vreme, surorii mamei ... (vezi toată discuția)