avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu

Lucrez la stat ca registrator si vreau sa imi iau concediu fara plata 6 luni sa lucrez tot la stat, alta institutie ca asistent medical, este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:26, 6 Mai 2015
Este legal .

Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, Codul Muncii nu instituie o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial, pe durata determinata sau nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lucra o norma si jumatate la stat stefan868 stefan868 lucrez intr-o primarie cu contract pe perioada determinata si norma intreaga vreau sa stiu daca mai pot sa-mi iau o jumatate de norma tot la stat. (vezi toată discuția)
Legislatia muncii Nicu9405 Nicu9405 Buna ziua Este legal sa imi iau concediu fara plata de la locul de munca si in timpul acestui concediu fara plata sa ma angajez ,sa lucrez la alta firma? As ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Rody 85 Rody 85 Bună seara, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns : dacă lucrez ca și Coordonator banca cu 8h și doresc sa îmi iau încă un job ca Asistent medical ... (vezi toată discuția)