avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ce se intampla cu angajatii unei firme in insolventa?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ce se intampla cu angajatii unei firme in insolventa?

Am aflat intamplator ca firma la care lucrez si eu si sotul este in insolventa,patronul nu ne-a spus acest lucru. Ce se intampla cu noi,angajatii? Eu si sotul meu avem de achitat societatii niste sume pe care le-a delapidat sotul meu in trecut,si atunci cand am vrut sa demisionam patronul ne-a amenintat ca va spune bancii de unde avea credit ca noi am delapidat acei bani si ca banca ne va da in judecata pentru aceste sume. Ce se va intampla? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 17:32, 9 Mai 2015
Pe perioada procedurii de insolventa Lichidatorul, care prei administrarea firmei, poate decide fie reorganizarea societatii fie lichidarea ei.
In functie de aceste optiuni se poate reduce numarul de personal sau se poate face concedierea colectiva a tuturor angajatilor firmei.
Lichidatorul are obligatia legala de a recupera toate creantele societatii, inclusiv cele de la personalul angajat sau fost angajat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2015
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie garantie personala bilet la ordin avalizat Flo_pana Flo_pana In 2006 am avalizat doua bilete la ordin cu mentiunea \\"fara protest\\" constituind o garantie personala pentru o societate comerciala la care eram ... (vezi toată discuția)
Dizolvare lichidare a unei sociatati ediaconu ediaconu La data de 18.12.2013 HGEA a hotarit intrarea in dizolvare si lichidare a societatii potrivit Legii137/2002;OUG nr.88/1977;Hg 577/2002 si Legii 31/1990. La ... (vezi toată discuția)