avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere lamurire dispozitiv pentru eroare materiala?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere lamurire dispozitiv pentru eroare materiala?

Din cauza unei erori materiale, instanta s-a pronuntat complet anapoda pe un capat de cerere. Pot sa solicit, prin lamurire dispozitiv, sa se pronunte pe capatul respectiv de cerere, ca si cum ar fi indreptat din oficiu eroare materiala care a facut sa se pronunte prima solutie anapoda??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 18:35, 6 Mai 2015
Buna ziua,
Daca este intr-adevar o eroare materiala si o nelamurire in privinta sentintei solicitati indreptarea erorii si lamurirea sentintei.
Daca din contra, atunci aveti cai de atac.
Nelamurirea este ca instanta a pronuntat o hotarare bazata pe o eroare materiala.
Ceea ce e de fapt temei de contestatie in anulare :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Determinarea caii de atac in functie de art 2821 cpc dvni2011 dvni2011 Am si eu o mare nelamurire. Daca intr-o actiune in care reclamantul a cerut daune peste suma de 100.000 lei, iar tribunalul a apreciat, prin admiterea in ... (vezi toată discuția)
Cerere lamurire & completare vs termen cale de atac JohnJohn JohnJohn Situatie: Partea (nemultumita de sentinta) depune cerere de lamurire si completare a acesteia. Intre timp, termenul de exercitare a caii de atac curge, iar ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila plin cu greseli pendre pendre Am divortat am primit sentinta civila plina cu greseli la data de nasterea copilului in loc de 06.05.2001 scrie 05.11.1993 peste tot. Langa asta mai trecut is ... (vezi toată discuția)