avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Documente de detinere legala a terenului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Documente de detinere legala a terenului

Buna seara, am rugamintea sa imi spuneti daca chitanta de mana - antecontractul de vanzare cumparare a unui bun imobil teren, poate fi considerata un document de detinere legala a terenului, in conditiile legislatiei in vigoare, ordinul ce reglementeaza registrul agricol, pentru a putea fi luat in considerare acel teren, la intocmirea documnetelor pentru obtinerea subventiei pentru cultura pe suprafata agricola si depunerea cererii la APIA.
Poate fi inscrisa aceasta forma de detinere a terenului la rubrica - sub alte forme in registrul agricol? Precizez ca aceasta chitanta de mana nu respecta conditiile de forma si fond pentru actul juridic si de multe ori este incheiata doar de una dintre persoanele cu vocatie succesorala, atunci cand sunt mai multe, (nu exista dezbatere succesorala), etc.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:43, 7 Mai 2015
Aveți măcar CERTIFICATFISCAL -plătiți taxe și impozite pentru suprafața deținută?
Pentru subvenții vă trebuie DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE- și identificarea cadastrală a terenului pt. care solicitați subvenția.În rest, funcționarul de la APIA vă va spune dacă dorește și alte documente.
Pentrucă aveți chitanță de mână, solicitați în instanță,( ca pârâți vor fi cei care au vândut și semnat chitanța de mână (sau moștenitorii acestora)pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de contract de vânzare cumpărare, pentru ca să intrați în legalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este valabila vanzarea unui teren cu " chitanta de mana"? alan_ar06@yahoo.com alan_ar06@yahoo.com ====================================================== Buna, Daca vinzarea unui teren agricol sa facut numai cu o hirtie de mina [fara acte notariale] iar cel ... (vezi toată discuția)
Subventia poate fi primita de un utilizator ce are antecontract luticus luticus In cazul incheierii unui antecontract de vanzare cumparare pentru un teren, promitentului cumparator care deja utilizeaza terenul i se refuza eliberarea ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului??? julius.jr julius.jr in conditiile enumerate mai jos se mai poate emite ord. prefect?? 1-casa construita in 1965,fara acte dar cu acord parinti, cu perete comun cu casa ... (vezi toată discuția)