avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Data reluarii activitatii si incetare CIM cf art. 55, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Data reluarii activitatii si incetare CIM cf art. 55, lit. b) Codul muncii dupa CCC

Buna ziua! Am o intrebare referitoare la obligatia celuilalt parinte de sta in CIC cel putin o luna de zile: Sotul nu lucreaza, in situatia asta eu ma prezint la implinirea varstei de 1 an si 11 luni sau 2 ani a copilului? Sotul nu are cum sa obtina aceasta indemnizatie neavand servici deci nu va sta in CIC deci cand ma intorc eu la servici?
Cel mai recent răspuns: PopescuGabriela , utilizator 12:54, 8 Mai 2015
1. In aceasta situatie dvs. veti primi indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.

2. - Daca la dosarul pentru indemnizatie nu ati depus dovezi ca sotul nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci este posibil ca AJPIS sa va suspende plata indemnizatiei la varsta de 1 an si 11 luni a copilului.
- De aceea ar fi bine sa luati legatura cu AJPIS si sa rezolvati problema.
multumesc mult! toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie intoarcere la serviciu din concediu de cresterea copilului adryanutza83 adryanutza83 Buna ziua as dori sa va intreb eu cand ar trebui sa ma intorc la serviciu daca in data de 11 septembrie 2013 am nascut-o pe fetita mea si precizez ca sotul meu ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la serviciu chirea chirea Buna seara am si eu o intrebare , pentru cine ma poate ajuta, Daca ma intorc la serviciu dupa 6 luni ale copilului , pentru a putea beneficia de suplimentul ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil de o luna allinaa allinaa Buna seara! In cazul in care tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, mama poate ramane in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)