avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decizie definitiva partaj, bunuri inlocuite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decizie definitiva partaj, bunuri inlocuite

Buna ziua.

In urma unui partaj s-au stabilit anumite bunuri (electrocasnice in general). Documentul a fost redactat de avocati, semnat, totul s-a predat la tribunal, si se asteapta definitivarea.

In acel document, bunurile au fost descrise generic.
Ex:
- masina de spalat indesit
- calculator
- monitor BENQ

Ce se poate face daca bunurile au fost inlocuite? S-a achizitionat un calculator de o calitate foarte joasa, desi bunul achizitionat la comun era mult mai performant. In documentul respectiv nu s-a specficiat o configuratie, si nici nu s-au anexat documentele de achizitionare.

Acesta e doar un exemplu, dar aproximativ toate bunurile s-au schimbat.

Multumesc pentru atentia acordata. Astept parerile dumneavoastra.

O zi buna
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 13:43, 24 Noiembrie 2015
mai nimica daca in Parta,sau in Inventar,nu au fost specificate,,Calculator tip/martaca IBM''X-(
Nu s-a specificat. E generic "calculator". Nici macar nu e specificat ca nu e vorba de calculator de buzunar :|
Cu scuze, dar dvs nu ati fost interesat de lista bunurilor supuse partajului, macar ca sa nu se uite vreunul? Acum, post factum nu cred ca se mai poate face nimic, decit prin buna intelegere intre parti si gata. La partajul neamiabil este ca la razboi. asta e din pacate.
Se presupune ca un avocat, cu o anumita pregatire, care e platit cu o anumita suma de bani, e capabil sa redacteze un astfel de document in asa fel incat sa aiba grija de interesele clientului sau.

Natura partajului (amiabil sau nu) nu ar trebui sa constituie un factor intr-o astfel de tranzactie. S-a facut un partaj amiabil, supervizat de avocati. Nu s-a dorit a merge la un proces civil pentru impartirea bunurilor.

Daca din lista de bunuri s-a respectat literal tot ce era trecut, se mai poate face ceva? se mai poate face vreun fel de recurs sau chemat in judecata pentru nerespectarea documentului de partaj?
Buna ziua,

Puteti formula cerere de chemare in judecata in instanta prin care sa solicitati ca parata sa va predea bunurile mai performante, sau, daca acele bunuri au fost vandute, contravaloarea diferentei intre pretul bunurilor care ar fi trebuit predate si cele predate efectiv.

Trebuie sa depuneti in instanta documente de achizitie bunuri, sa solicitati audirea de martori care cunosc situatia de fapt.

Instanta ar trebui sa tina cont de relatiile dintre parti, respectiv de faptul ca au fost soti, in analiza situatiei de fapt.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, pretentii la bunuri comune inainte de partaj LauraPaler LauraPaler Buna seara , sotul meu este plecat in strainatate de 2 ani . Acum o luna a bagat divort , iar eu in urma acestui lucru i-am cerut sa vina sa isi ia lucrurile ... (vezi toată discuția)
Acte doveditoare partaj fara pretentii dupa divort foxygen foxygen Buna ziua, Azi, impreuna cu sotia, am inaintat la judecatoria de sector, actele necesare pentru un divort de comun acord. Intr-o luna suntem chemati la ... (vezi toată discuția)
Partajare lmb_1 lmb_1 buna ziua, ma numesc lidia brosius, am fost casatorita in germania iar acum dupa divort am aflat ca chiar daca eu sunt divortata sotul meu are dreptul la ... (vezi toată discuția)