avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Auto nu poate fi autentificat de catre RAR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Auto nu poate fi autentificat de catre RAR

Buna ziua, in 2009 am inmatriculat o masina din italia. Stiam ca a fost lovita in spate si reparata de un service neagreat oficial. I-am facut CIV (carte de romania). Totul ok. In 2015 am incercat sa ii fac autentificare pentru vanzare si mi s-a spus ca "elementul purtatot al nr. de identificare prezinta un cordon de sudura prin portbagaj si partile laterale. Vehiculul nu poate fi autentificat". Intrebari: 1. Nu trebuia sa se vada in 2009 acest lucru? 2. Se poate face o atestare de catre reprezentanta care sa spuna ca acea masina a iesit din fabrica cu acele serii? 3. Ce se poate face?
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
gporfire, utilizator
Cel mai recent răspuns: gporfire , utilizator 15:53, 9 Mai 2015
Va confruntati cu situatie delicata care poate fi solutionata numai prin expertiza tehnica
Orice bun mobil detine din fabrica pansonat seriile de identificare in mai multe locuri,astfel incat chiar si in situatia in care seria vizibila din habitaclu motor devine greu lizibila,
reprezentantii firmei producatoare pot comunica autoritatilor locurile unde exista celelalte serii de identificare
Chiar daca seria este ruginita sau deteriorata ca urmare a unei interventii la caroserie,RAR poate dispune omologare cu restantare serie identificare
Buna!
Multumesc pentru raspuns. Voi incerca sa vad daca reprezentanta auto poate face o expertiza si sa imi elibereze un certificat de conformitate, sau ceva similar. Voi reveni cu noutatile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2015
gporfire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina rares85 rares85 Buna ziua Ce posibilitate am sa inmatriculez o masina adusa din germania si ducand-o la r.a.r sa gasit ca seria caroserie prezinta un cordon de sudura,seria ... (vezi toată discuția)
Serie sasiu ruginita, nu se vede nagyjudith nagyjudith Am achizitionat un smart. La omologarea de la RAR, s/a constatat ca locul unde este poansonata seria de sasiu este ruginit, nu se poate citi. Seria mai apare ... (vezi toată discuția)
Pot da r.a.r ul în judecata Irihon Irihon Bună ziua. A o mare problema care ma frământă de 2 luni. Am cumpărat o mașină din Germania. Eu lucrând acolo am achiziționat mașină dintr-un parc ... (vezi toată discuția)