avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obiecte fosti proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obiecte fosti proprietari

Buna ziua,

anul trecut in luna august am achizitionat un apartament. Fostul proprietar s-a mutat la sfarsitul lunii si din septembrie ne-am mutat noi.
Ei au lasat in urma o masa, cu rugamintea sa o tinem in uscator pana vine el sa o ia.
Iata ca au trecut 8 luni jumatate si masa e tot acolo, chiar daca au fost multe telefoane cu rugaminti sa vina sa ia masa.
Intelegerea locatarilor blocului este ca in uscatorie sa se usuce doar rufe, fara alte depozite personale.
Eu as vrea sa scot masa din uscatorie sa o duc la gunoi, fara acordul proprietarului. Am voie?
Nu stiu ce sa mai fac, pentru ca m-a dus cu vorba de fiecare data cand am vorbit la telefon, iar masa trebuie scoasa de acolo.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:30, 8 Mai 2015
Aveti adresa vanzatorului?
Cine a dus masa in uscatorie, dvoastra sau fostul proprietar?
Ati primit-o prin vreun proces verbal sau ceva asemanator? Daca nu, aruncati-o fara remuscari. Nu va poate trage la raspundere in niciun fel.

Discutati cu fostul proprietar si ii dati un ultimatum, daca in ziua urmatoare pana la ora X nu se prezinta sa isi ridice obiectul il veti arunca la gunoi din dispozitia asociatiei de proprietari.

@trandafir2, buna intrebare!:thumbup:
Poate sa o trimita prin curier cu plata la destinatie. Asta ii poate pune in vedere vanzatorului cand ii transmite ultimatumul asoc. de proprietari.;)
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2015
cyan, moderator
Nu stiu de unde s-a inteles ca exista un vanzator...never mind

Noi am dus masa in uscatorie, la rugamintea fostului proprietar. Nu exista documente pentru aceasta actiune, dar exista martori.
Doar vorbe asa nu ma ajuta. Pentru ca baietul asta are multe cunostinte, care-l pot ajuta la nevoia. Daca as avea vreun articol de lege, nu as avea nicio problema sa arunc masa la gunoi.
V-a lasat-o cu vreun act, ceva? V-a lasat-o cu martori de fata?
Daca nu, aruncati-o si spuneti-i, in caz ca vine s-o ia dupa vreun an de zile, ca vecinii i-au aruncat-o, dar nu stiti cine.... ;)
Din moment ce v-ati referit la un "fost proprietar"...but never mind.

La ce va referiti cand cand spuneti ca "baietul are multe cunostinte care-l pot ajuta la nevoie"?

Daca are multe "cunostinte" atunci sa vina cu ele si sa-l ajute la transportat obiectul iar daca are "cunostinte":strong: care sa il ajute pentru clarificarea situatiei aruncarii obiectului la gunoi (cam asta se poate intelege din moment ce solicitati un temei legal) atunci puteti procedati asa cum sugereaza @elga50.
"Nu stiu dom'le, o fi fost furata de cineva caruia i-a placut si avea nevoie de ea sau o fi mancat-o termitele;)"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc ContSters54942 ContSters54942 Buna ziua! Va prezint in continuare o situatie parca tipic romaneasca din repertoriul “Ca la noi, la nimeni” X-(: in decembrie 2007 am ... (vezi toată discuția)
Stau într-o locuință închiriată prin agenție, dar încă n-am contract. e legal ce se întâmplă? n-aș vrea să arunc cu bani într-o astfel de chirie dazzlingmercurial dazzlingmercurial Salutare ! Recent m-am mutat intr o chirie noua, am gasit o prin agentie si cu am vazut o am si luat o , problema e ca eu inca nu m-am vazut cu proprietarul , ... (vezi toată discuția)
Procedura indepartarii de bunuri de pe condominiul comun? AureliaStamate AureliaStamate Cum se indeparteaza obiectele cuiva de pe condominiul comun? Am o masa de birou care am depozitat-o in casa scarii. Nu sta nimanui in cale, nu este tipica ... (vezi toată discuția)