am avut o relatie timp de 5 ani cu un baiat.nu am fost casatoriti.a recunoscut copilul si acum suntem despartiti.as vrea sa il dau in judecata pt pensie alimentara.cum sa procedez si cat ma costa taxa.el momentan nu are servici.va rog un raspuns.multumesc
Introduceti actiunea la judecatoria de la domiciliul copilului, solicitati obligarea tatalui la plata pensie raportata la salariul pe care il realizeaza. Trebuie indicat locul de munca al tatalui.
Solicitati plata pensiei de la introducerea actiunii. Depuneti certificatul de nastere in copie.
Daca nu realizati venituri puteti solicita instantei acordarea ajutorului judiciar sub forma scutirii de la plata taxei de timbru sau asistenta printr-un avocat desemnat din oficiu.
Avand in vedere ca tatal minorului nu realizeaza venituri, formulati actiune de stabilre pensie in functie de venitul minim pe economie.
Taxa de timbru este de 20 lei.
Pensia va fi stabilita incepand cu data introducerii actiunii si pana la majoratul copilului.
Pensie alimentara
yoannacri
Am un copil insa nu sunt divortata pot obtine prin instanta pensia alimentara sau trebuie intai sa deschid actiune pt divort si dupa sentinta definitiva mi se ... (vezi toată discuția)