avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casă de marcat pentru produse la comandă
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casă de marcat pentru produse la comandă

Bună seara,

Suntem un birou de proiectare de arhitectură și amenajări interioare. Activitatea principală este de proiectare. Însă pentru unii din clienții proiectelor noastre persoane fizice, la comanda expresă a acestora pe baza de contract de comandă, am furnizat pe lângă proiectele efective și diverse materiale și finisaje pentru șantierele de construcții și/sau amenajări de construcții. Au fost livrări de la furnizori din țară sau de la furnizori din UE prin achiziție intracomunitară. Este o activitate ocazională, iar pentru unele lucrări (proiecte) am furnizat chiar în mai multe rânduri, aceleași produse sau produse diferite, în funcție de cerințele din șantier comunicate prin comenzi ale clientului.

Până în prezent am furnizat și încasat pe bază de factură și încasările s-au realizat prin virament (clienții au depus în contul nostru contravaloarea produselor/finisajelor) sau, câteodată, prin numerar pe bază de chitanță.

Întrebarea 1:
Este considerată activitatea descrisă mai sus o activitate de tipul „comerț cu amănuntul”?

Întrebarea 2:
Este necesară casa de marcat fiscală și emiterea de bonuri fiscale pentru încasările cu numerar?

Întrebarea 3:
Este necesară casa de marcat fiscală dacă se va încasa doar (exclusiv) prin virament?

În toate situațiile este vorba de furnizarea exclusiv la comandă a produselor (materiale și/sau finisaje de construcții).

Mulțumesc anticipat tuturor pentru solicitudine și suport.

T. Zaharescu

Alte discuții în legătură

Produse la comandă – este necesară casă de marcat? ida.zoli ida.zoli Bună ziua, Societatea (a cărei activitatea principală este de proiectare) furnizează pentru unii din clienții persoane fizice, la comanda expresă a ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat daca plata se face doar prin banca? andracuamic andracuamic Buna ziua, Am un SRL care presteaza servicii si clientii sunt de obicei alte firme sau ONG-uri. Unul dintre clienti este persoana fizica. E nevoie sa iau ... (vezi toată discuția)
Incasari prin intermediul pos rodicaonet rodicaonet Buna ziua. Va rog sa exprimati o parere raportat la urmatoarea situatie: O firma ce desfasoara activitate oteliera, restaurant si bar,incaseaza ... (vezi toată discuția)