custodie.comuna a scris:
Stiu cum e sa planga copilul dupa tata, cand il duce inapoi la mama , si mai stiu cum e si sa nu poti sa faci ca tata ca sa opresti sufeinta. Poate doar sa dispari definitiv din viata copilului.
Dar noua romanilor ni se pare abosult normal sa se intample asa ceva cu un copil.
Nu mai cautati dreptatea in tara aceasta ca nu o veti gasi .
Nu exista tribunal al copilului , protectia copilului, autoritate tutelara, nu exista copil, nu exista tata. In asemenea situatii exista doar un singur aspect: sistemul a ales mama sa ii increidnteze copilul si punct.
Iar cine se opune sistemului va fi intampinat cu "glontele" nemiloase de care dispune sistemul, asa cum au fost intampinati si tinereii la revolutie.
Cand vad in ce "stat de drept" traim ma gandesc ca sacrificiul lor a fost inutil.
Poate ca , daca toti taticii care trecem prin asa ceva si ne vedem copilul suferind , daca am chema televiziunile sa filmeze momentele groaznice prin care trec copii nostri si imaginile ar aparea pe toate canalele internationale atunci s-ar mai putea schimba cate ceva in tara asta. Stiu ca noi ne-am compromite sansele de a mai avea o relatie normala cu copii nostri, dar alta variant nu exista.
Eu zic sa va mutumiti ca putei sa o vedeti si la gradinita. Eu nu pot sa imi vad copilul la cresa pentru ca , printr-un act oficial cresa mi-a interzis accesul si la copil si la informatii despre el . Iar din toamna urmeaza sa fie dus la gradinita si mama copilului refuza sa imi spuna daca si la ce gradinita l-a inscris.
Corect, sintem tratati ca infractori care fura inocenta propriilor copii prin simplul fapt ca am plecat de linga mama si NU de linga copil !
Cica avem dreptul sa intretinem relatii personale cu copii ! Ce relatie e aia cind mama se crede patroana copilului ? Eu am facut greseala la divort sa nu cer program de vizitare minor pentru ca am crezut ca pot cominica normal cu mama, care cica ar trebui sa inteleaga nevoia copilului de tata. Si, ca atare, acum trebuie sa cer in instanta acest drept, si , mai mult trebuie sa aduc si dovezi ca mama nu mi-l da !!! De parca eu n-as avea de lucru decit sa mint ca nu mi-l da ca sa ma plimb la judecatorie ! Si trebuie sa inghit aberatii de genul ca-l imbolnavesc sau ca-i agravez boli inchipuite sau ca-l tulbur cu nenumaratele mele femei (usoare, bineinteles!). Adica, daca n-ati inteles instanta trebuie sa decida ca eu sont sau nu sint cum ea ma descrie. Ce pot face? Raspuns la intimpinare si sa sper ca judecatoarea va sesiza penibilul acuzatiilor ei. Cuvint contra cuvint, si tare mi-e teama ca, ca de obicei spectaculosul, telenovelisticul va cistiga!
Spre deosebire de voi, eu mi-am vazut des copilul de 5 ani pina acum 1 an , cind ea a decis ca sint un pericol emotional, social pentru copil pentru simplul fapt ca el plingea dupa mine cind il aduceam inapoi sau cind nu-l lasa la mine. Cica copilul e agitat, hyperactiv si bolnav din cauza mea, ii dereglez somnul, mesele e nesigur cu care din femeile mele isi va petrece noaptea ! Nu rideti exact asat a scris in intimpinare! Si el de 6 luni e doar la ea... Intrebati-ma daca am emotii ca judecatoarea va inghite asfel de bazaconii !