avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza judiciara

Am fost numit expert judiciar intr-un dosar in care s-au mai efectuat cinci expertize din care una extrajudiciara, am refuzat expertiza pe motiv de colegialitate dar nu mi s-a permis .La patru dintre experti li s-au facut plangeri penale de una sau ambele parti, la trei dintre ei s-a facut plangere penala repetata dupa ce la prima s-a dat NUP. Este o metoda de tergiversare a procesului context in care la randul meu cand am anuntat partile pentru deplasarea in teren am primit de la una din ele o scrisoare in care sunt amenintat ca daca nu folosesc o anumita metoda de calcul mi se va face si mie plangere penala si mi se vor cere daune morale si materiale.Mentionez ca metoda solicitata pentru calcul a mai fost folosita de un coleg expert si contestata de partea care ameninta.Consider ca se incearca influientarea declaratiilor.Cum ar trebui sa procedez eu(cel putin una din parti imi va face o plangere penala si nu am timp de asemenea aberatii!). Cum ar trebui sa procedeze instanta(procesul este in civil). Pana in prezent instanta s-a facut ca nu vede si nu aude nimic referitor la plangerile penale neintemeiate si repetate facute de parti inpotriva expertilor si nici nu se justifica aprobarea efectuarii atator expertize deoarece la ultimele trei s-au obtinut valori apropiate.Expertii sunt victime clare ale unor orgolii.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:22, 12 Mai 2015
Va multumesc pentru sfaturi, am avut si eu in vedere aceste variante, ramane de vazut pozitia instantei.
Judecatorii si preseditii nu mai primesc in audienta ! (imi pote spune cineva unde se stipuleaza acest lucru?). Va rog sa-mi raspundeti in ce conditii se poate solicita protectia expertului in civil si cand se pot aplica masurile de protectie din NCpP?
Personal, nu cunosc o astfel de prevedere, care sa nu permita audiente la presedintele tribunalului.
Prin sesizarea in scris a instantei care v-a desemnat ca expert, ar trebui sa fie suficient pentru protejarea dvs. in civil.
Pentru sesizarea in penal ar trebui sa consultati un avocat penalist. Puteti studia cu atentie capitolul legat de calomnie. In ultima perioada de timp au fost mai multe discutii legate de modificarea CP si a CpP.
Printre atribuţiile preşedinţilor de instanţe, aşa cum sunt ele prevăzute în Hotărârea CSM nr. 387/2005 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, nu se regăseşte şi cea privitoare la audienţe sau la alt tip de relaţii cu publicul. Toate cererile sau petiţiile sunt înregistrate şi soluţionate prin Biroul de Informare şi Relaţii Publice.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila judiciara CONSTANTINNICU CONSTANTINNICU Este adevarat ca expertul adepus raportulcu 30zileinante de termenuldejudecata,dar nu am cunoscut acest lucru pana latermenulde judecata.Precizez ca la ... (vezi toată discuția)
Servitute ion57 ion57 Buna ziua! Am mai întrebat pe acest forum însa nu am primit chiar răspunsurile așteptate asa încât insist oarecum..cat poate dura un proces de ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raport expertiza topo zuzumama zuzumama Buna ziua.Referitor la raspunsul la obiectiunile raportului de expertiza luni 28 martie este al treilea termen la care nu a trimis nici un raspuns expertul ... (vezi toată discuția)