avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Initiere negociere CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Initiere negociere CCM

Care sunt pasii care trebuie urmati atunci cand firma doreste sa initieze negocierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate. In cazul in care nu exista reprezentanti ai salariatilor deja alesi, cum sunt alesi ei? Compania nu doreste semnarea contractului ci vrea doar sa faca dovada initierii negocierii. Cum se face aceasta dovada?Care sunt toti pasii care trebuie urmati?
Imi poate trimite cineva exemplele de procese verbale care tb intocmite?
Mutumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 8 Decembrie 2015
Modele
- alegere reprezentanti
[ link extern ]

- negociere ccm
[ link extern ]

Pct.2-4 pot fi cuprinse in acelasi proces-verbal, nu trebuie proecese separate.

Convocare - model -
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
In cazul in care in timpul negocierilor numarul salariatilor scade sub 21 este obligatorie incheierea CCM? Se poate renunta la procedura si la inregistrarea lui la ITM?
Se poate renunta la negocierea c.c.m. , in situatia in care numarul de salariati scade sub 21 .
Multumesc pentru confirmare. Prin urmare, nu am treaba cu ITM-ul...
Nu se inregistreaza nimic la ITM, in conditiile de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Initierea negocierii colective un srl cu 25 angajati trebuie ... Utamaria Utamaria Initierea negocierii colective Un SRL cu 25 angajati trebuie sa inițieze negocierea contractului colectiv de munca. Am înțeles ca nu este eblogatorie ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la peste 20 angajati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Exista vreo prevedere legala conform careia un angajator cu mai mult de 20 salariati este obligat sa incheie Contract Colectiv de Munca la nivel de ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv la nivel de unitate expirat IldikoB IldikoB Buna ziua, as avea nevoie de o solutie: contract colectiv la nivel de unitate incheiat pe 2 ani in 2008, care nu a fost prelungit sau renegociat . De luna ... (vezi toată discuția)