avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... administratie publica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

administratie publica

art 112 alin 2 din Legea nr 1/2011 ne spune ca "Terenurile şi clădirile unităţilor de educaţie timpurie, de învăţământ preşcolar, şcolilor primare, gimnaziale şi liceale, inclusiv ale celorlalte niveluri de învăţământ din cadrul acestora, înfiinţate de stat, fac parte din domeniul public local şi sunt administrate de către consiliile locale. Celelalte componente ale bazei materiale sunt de drept proprietatea acestora şi sunt administrate de către consiliile de administraţie, conform legislaţiei în vigoare."

Respectiv Art 3 alin 4 din legea nr 213/1998 "Domeniul public al comunelor, al oraşelor şi al municipiilor este alcătuit din bunurile prevăzute la pct. III din anexă şi din alte bunuri de uz sau de interes public local, declarate ca atare prin hotărâre a consiliului local, dacă nu sunt declarate prin lege bunuri de uz sau de interes public naţional ori judeţean."

Astfel tinand cont de aceste texte de lege , intrebarea mea este , este posibila reabilitarea și/sau modernizarea școlilor și grădinițelor din localitățile unui județ , de catre consiliu judetean ,daca acestea revin si fac parte din incidenta Consiliilor Locale ? Ce texte de lege stau la baza posibilitatii de adoptare a unei astfel de hotărare de catre consiliu judetean pentru a face posibila cele cele precizate mai sus?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 10:23, 12 Mai 2015
În temeiul dispozițiilor art 36lit.c și art.. 45 alin. 1 a L.215/2001. art. 867NCC și următoarele, art.136 alin.4 a Constituției
Consiliul local are nevoie de avizele comisiilor de specialitate din cadrul acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl poate fi scoala sau gradinita privata? Sonii Sonii SRL poate fi scoala sau gradinita privata? Va pun aceasta intrebare deoarece am de pregatit un caiet de practica pentru stagiatura de expert contabil in care ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune... de la sine mb3_48900 mb3_48900 Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Bunica mea a detinut, cu acte, o proprietate mai bine de 30 de ani, in judetul Valcea. Inca de la inceput, si-a intins ... (vezi toată discuția)
Delimitare domeniu public sau privat? celentana26 celentana26 Buna! Am rugamintea de a ma lumina si pe mine cineva care sunt criteriile prin care bunurile de utilitate publica sunt din domeniul public sau privat? Care ... (vezi toată discuția)