avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrarea contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrarea contract de arenda

Buna ziua.
Conform Codului civil la art. 1838 contractul de arenda se inregistreaza la primarie.
Dar APIA vine cu o adresa catre primarie prin care spune ca sunt nule de drept contractele de arenda, conform art. 956 din Codul civil, "Art. 956. - Dacă prin lege nu se prevede altfel, sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moşteniri nedeschise încă, precum actele prin care se acceptă moştenirea sau se renunţă la aceasta, înainte de deschiderea ei, ori actele prin care se înstrăinează sau se promite înstrăinarea unor drepturi care s-ar putea dobândi la deschiderea moştenirii.", daca acestea sunt incheiate de catre doar unul dintre mostenitori, fara dezbaterea mostenirii, la notar, si ca atare nu sunt luate in calcul la depunerea lor pentru subventia APIA.
Vreau o lamurire, eu, ca primarie, le inregistrez asa cum sunt depuse sau il oblig pe proprietar sa-si dezbata mai intai mostenirea??? Nu cumva imi depasesc atributiile????
Multumesc.
Daca bunul care este obiect al contractului de arenda este de fapt un bun al unei mosteniri inca nedeschise atunci contractul de arenda nu se poate inregistra deoarece este nul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare la drepturi de moștenire din timpul vieții persoanei mostenite MozaicUrban MozaicUrban Buna ziua, ma intereseaza ce acte trebuie întocmite pentru a renunța la orice drepturi de mostenire din timpul vietii persoanei mostenite. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Mostenire viobubu viobubu Un mostenitor legal poate renunta la drepturi prin declaratie notariala inainte de decesul posesorului bunurilor/ (vezi toată discuția)
Contract referitor la mostenire Gggggggggg Gggggggggg Buna ziua, am 2 intrebari la care am nevoie de raspuns cat mai repede: 1. Se poate face un contract intre doua persoane care prevede ca unul dintre ei renunta ... (vezi toată discuția)