avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Botez copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Botez copil

pentru botezul copilului tatal are dreptul la zile libere de la firma la care este angajat? Dar pentru cununia religioasa?
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
Bnightangel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 12 Mai 2015
Angajatorul poate stabili in contractul colectiv de munca sau in RI evenimentele familiale deosebite, casatorie, deces membru de familie, nastere copil, casatoria soacrei;), etc.

Art. 152-Codul muncii
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

De regula angajatorii acorda zile libere la casatoria civila, nasterea copiilor si mai putin la evenimentul religios care urmeaza.
Numai in cazul decesului se poate considera ca este vorba de eveniment religios.
In lipsa unor prevederi la nivel de angaajtor, atunci poate printr-o intelegere cu acesta sa beneficiati de asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere la casatoria angajatului puicuta puicuta Un angajat care se casatoreste la cate zile libere platite are dreptul ? Mentionez ca in ccm nu este prevazut aceasta situatie (vezi toată discuția)
Concediu evenimente speciale Alex_2016 Alex_2016 Buna ziua, O intrebare naiva poate: concediul de evenimente speciale se acorda doar cununiei civile, sau si celei religioase? Situatie: am facut cununia ... (vezi toată discuția)
Buna seara!am o intrebare..cate zile de concediu am,deoarece ... mihaelanita78 mihaelanita78 buna seara!am o intrebare..cate zile de concediu am,deoarece tatal meu vitreg a decedat?mentin ca a avut aceiasi adresa..si plus de asta,eu tb sa recuperez la ... (vezi toată discuția)