Suntem trei frati ,mostenitori ai casei parintilor decedati si terenul aferent. Inainte de deces tatal nostru ne-a spus,ca daca noi locim departe de sat,va fi greu sa mai venim pe acasa si ar fi bine sa dam casa cu acte pentru o suma de bani modica tinerilor care au avut grija de ei impreuna cu noi.Unul din frati nu este deacord nici chiar cu un contract vanzare cu uzufruct pentru o parte din locuinta. Specific faptul ca fiecare avem certificat de mostenitor.Va rog sa ne spune-ti, cum putem sa rezolvam aceasta problema legal,ca eu si sora mea sa putem vinde cel putin partea noastra.
conform regulamentului forumului, nu aveti voie sa puneti aceeasi intrebare de doua ori :spam:
chiar eu v-am sugerat varianta v-c imobilului catre cei doi, cu rezerva dreptului de uzufruct.
daca fratele dvs nu este de acord cu aceasta varianta , solicitati iesirea din indiviziune, lasandu-i fratelui imobilul in natura , urmand ca dansul sa va despagubeasca .
daca nici asa nu doreste, adica nu doreste sa faceti iesirea din indivziune pe cale amiabila, investiti instanta in acest sens .
pana la urma, daca dansul nu doreste instrainarea casei parintesti, nu vad de ce va deranjeaza? mai important este fratele decat cei doi tineri , nu ?
Mostenire
riciu
Buna,suntem 3 frati ,parintii nostrii au decedat si s-au facut actele de mostenire ,apoi ne-am hotarat sa vindem casa,s-a fixat un pret cu care am fost deacord ... (vezi toată discuția)