avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa parinteasca

Suntem trei frati ,mostenitori ai casei parintilor decedati si terenul aferent. Inainte de deces tatal nostru ne-a spus,ca daca noi locim departe de sat,va fi greu sa mai venim pe acasa si ar fi bine sa dam casa cu acte pentru o suma de bani modica tinerilor care au avut grija de ei impreuna cu noi.Unul din frati nu este deacord nici chiar cu un contract vanzare cu uzufruct pentru o parte din locuinta. Specific faptul ca fiecare avem certificat de mostenitor.Va rog sa ne spune-ti, cum putem sa rezolvam aceasta problema legal,ca eu si sora mea sa putem vinde cel putin partea noastra.
Cel mai recent răspuns: ivanvintilica , utilizator 19:48, 12 Mai 2015
conform regulamentului forumului, nu aveti voie sa puneti aceeasi intrebare de doua ori :spam:

chiar eu v-am sugerat varianta v-c imobilului catre cei doi, cu rezerva dreptului de uzufruct.
daca fratele dvs nu este de acord cu aceasta varianta , solicitati iesirea din indiviziune, lasandu-i fratelui imobilul in natura , urmand ca dansul sa va despagubeasca .
daca nici asa nu doreste, adica nu doreste sa faceti iesirea din indivziune pe cale amiabila, investiti instanta in acest sens .

pana la urma, daca dansul nu doreste instrainarea casei parintesti, nu vad de ce va deranjeaza? mai important este fratele decat cei doi tineri , nu ?
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
Roxana alina Stancu , Avocat
Imi cer scuze si va multumesc pentru sfatul dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune in instanta. suntem 5 frati. nu am reusit să facem ... LeontinOI LeontinOI Succesiune in instanta. Suntem 5 frati. Nu am reusit să facem succesiunea casei părintești la notar. Fratele care locuiește în casă nu este deacord ... (vezi toată discuția)
Mostenire riciu riciu Buna,suntem 3 frati ,parintii nostrii au decedat si s-au facut actele de mostenire ,apoi ne-am hotarat sa vindem casa,s-a fixat un pret cu care am fost deacord ... (vezi toată discuția)
Probleme dupa succesiune giurescu tatiana giurescu tatiana Buna ziua! Dupa succesiunea dupa tata,mama s-a hotarat sa cedeze partea ei fratelui meu.M-a anuntat ca i-a facut act prin notariat si ma preseaza sa accept ca ... (vezi toată discuția)