avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil lasat in grija bunicilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil lasat in grija bunicilor

prin hotarare judecatoreasca autoritatea parinteasca asupra unui minor este exercitata in comun de catre parinti, domiciliul minorului este la mama. Mama pleaca in Italia si lasa copilul cu bunicii. Tatal poate cere copilul la domiciliul lui cat mai urgent? Cum?
Cel mai recent răspuns: dorel13 , utilizator 19:36, 16 Mai 2015
Tatal poate cere in instanta si are sanse sa obtina copilul daca se adreseaza justitiei pentru a obtine o hotarare judecatoreasca.
Prin actiune de ordonanta presedintiala.
Atat ordonanta presedintiala de stabilire provizorie a domiciliului la tata, cat si actiune pe dreptul comun.

Mama a delegat exercitarea autoritatii catre bunici ?
Nu,nu cred ca i-a delegat pe bunici. Tatal n-are cunostinta de asa ceva. Dar se poate delega cineva sa aiba grija de copil fara sa fie tatal intrebat?
Eu nu cred ca se poate delega aceasta autoritate parinteasca... adica am o raspundere, ia-o tu putin, ca-s ocupata. Oi fi parinte, dar imi iau concediu vreo cativa ani... :D

Tatal sa faca ctiune in instanta, copiii se cresc de catre parintii lor in primul rand, nu de bunici si alti vecini.

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi ,hartie de mana facuta de tata cum ca nu poate avea grija de copil anya33 anya33 buna ziua,am o intrebare.daca tatal fetitei mele nu -a intereat de copil pana acum pot a il decad din dretpuri,el ar fi de acord a imi faca o hartie de mana ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului catre tata e posibila? cristeasimona cristeasimona buna ziua!Am si eu o intrebare va rog! In urma unei casatorii de 6 ani, avem un copil cu varsta de 5 ani.acesta a fost crescut mai mult de parintii mei ... (vezi toată discuția)
Drepturile parintilor divortati asupra minorilor oana-maia oana-maia va cer informatii in numele unei rude care m-a rugat sa ma intersez de anumite aspecte din viata lui. el este tatal unui minor de 7 ani.in urma divortului s-a ... (vezi toată discuția)