avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mai beneficiez de indemnizatie avand 3 saptamani de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mai beneficiez de indemnizatie avand 3 saptamani de concediu fara plata?

Buna ziua!
Lucrez la o firma de 3 ani,sunt insarcinata in 5 luni iar luna trecuta am avut 3 saptamani de concediu fara plata.as dori sa stiu daca mai beneficiez de indemnizatie.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
monica-maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 13 Mai 2015
Puteti beneficia de imdemnizatia aferenta C.C.C. Trebuie ca in fiecare luna dintre cele 12 dinaintea nasterii copilului sa aveti venituri, indiferent de cuantumul acestora si cate zile ati fost pontata.
Principala conditie de a beneficia de concediul si indemnizatia de crestere a copilului este realizarea in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni, de venituri supuse impozitului pe venit sau aflarea intr-o perioada asimilata acestora.

In calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri impozabile.

Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului.

Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut mai sus.

Baza legala , OUG 111/2010, art.4 :
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.

(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).

(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
........

In speta, veti putea beneficia de concediul si indemnizatia de crestere a copilului chiar daca aveti o perioada de 3 sapt de intrerupere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea copilului sorinioan sorinioan Buna ziua,daca ami schimb locul de munca,cat trebuie sa treaca (o luna,doua luni)pentru a beneficia de imdemnizatie de crestere a copilului,va multumesc. (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului vgeorge vgeorge am avut luna trecuta 12 zile fara plata de la patron.in cazul in care raman insarcinata voi putea beneficia de c.c.c. si respectiv de indemnizatie? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii kovrigal kovrigal Buna ziua, Intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil in cazul care am intrerupere in cartea de munca. Am lipsa in cartea de munca ... (vezi toată discuția)