avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calcul discount
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calcul discount

Buna ziua,

Referitor la calculul discountului acordat de o firma pentru o factura,

Valoarea facturii este de 2858,2. La aceasta valoare discount-ul acordat de dansii este de 35%

Conform calculelor lor, suma pe care o avem de plata dupa ce s-a aplicat discount-ul de 35% este de 2117,19
1. 2858,2/1,35 = 2117,19
Conform calculelor noastre suma de plata dupa ce se aplica discountul este de 1857,83 :
1. 2858,2 - 35% = 1857,83
2. 2858,2-( 2858,2*35%)= 2858,2 - 1000,37 = 1857,83

Care este calculul corect pentru a aplica un discount la o factura?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
alexandra_sovar, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandra_sovar , utilizator 17:32, 13 Mai 2015
Multumesc frumos. V-ati facut inteleasa pentru mine. Insa fara rezultat. Nu reusesc sa ajung la un numitor comun cu dansii...
Alte pareri?#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discount produse farmaceutice anamariacelik anamariacelik buna ziua am urmatoarea problema:la unele medicamente,distribuitorul imi acorda discount cu conditia ca si eu ca vanzator sa il acord beneficiarului final(pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura grupmodal grupmodal Vreau sa va prezint urmatorul caz cu care ma confrunt de ceva vreme si nu stiu cum sa il rezolv. Mai multe firme de distributie pentru a ascunde pretul real ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - un raspuns deca se poate Gabriel2xb Gabriel2xb As dori sa imi spuneti daca urmatoarele afirmatii sunt corecte: 1. Formula de calcul TVA dintr-un numar x * y / (100+y) adica x * 1 , y unde x=suma ... (vezi toată discuția)