avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plafon limita plati in numerar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plafon limita plati in numerar

Pot sa platesc intr-o zi ,in numerar 20.000 lei astfel:
10.000 plati diversi furnizori
10.000 dividente
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 12:53, 13 Mai 2015
Firmele, PFA, II, IF etc. pot achita facturile cu valori care depasesc plafonul de 5.000 lei, catre furnizorii de bunuri si servicii, respectiv de 10.000 lei, catre magazinele de tipul cash and carry, astfel: 5.000 lei/10.000 lei in numerar, suma care depaseste acest plafon putand fi achitata numai prin instrumente de plata fara numerar, adica prin banca.

In ceea ce priveste platile in numerar efectuate de firme, PFA, II, IF etc. catre persoane fizice, reprezentand contravaloarea unor achizitii de bunuri sau a unor prestari de servicii, dividende, cesiuni de creante sau alte drepturi si restituiri de imprumuturi sau alte finantari, acestea se pot efectua in limita a 10.000 lei/zi catre o persoana.
Platile fragmentate in numerar catre o persoana, pentru tranzactiile mai mari de 10.000 lei, suntfi interzise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 70/2015 iongheorghevasile iongheorghevasile In articolele 3 si 4 din legea 70/2015 se fac referiri la INCASARI…. Articolul 3 (1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1) se pot efectua ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere restanta nicola11 nicola11 detin o locuinta in bucuresti si in urma decesului tatalui meu m.am trezit ca am de plata o suma foarte mare la intretinere,...16700lei cu penalizari cu ... (vezi toată discuția)
Plata numerar. leo92 leo92 Pot plati numerar o factura de 30000 de lei, in decursul unei luni, in mai multe transe? (vezi toată discuția)