avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata citire repartiroare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata citire repartiroare

buna ziua,

acociatia blocului in care m-am mutat are contract pentru citirea repartitoarelor cu firma ista.
eu sunt debransata si am centrala proprie si platesc la asociatie doar caldura pe partile comune.
firma ista imi percepe o taxa ca imi calculeaza luna de luna consumul pe partile comune.
as vrea sa nu mai achit aceasta taxa deoarece eu nu am niciun contract cu aceasta firma si nu am nicio obligatie fata de ei.
pot refuza plata acestei taxe?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:51, 15 Mai 2015
Eu nu am contract cu acea firma si nu mi se pare normal sa fiu obligata sa platesc pentru un serviciu pentru care nu am un contract cu prestatorul de servicii.
platesc salarii ptr cei care conduc asociatia. sa imi calculeze cineva din asociatie acea cota parte de caldura pe care trebuie sa o achit.
de ce trebuie sa platesc la acea firma?
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
Adriantot, moderator
Platiti asa cum platesc si ceilalti vecini ai dumneavoastra. Contractul este incheiat intre asociatie si firma tot asa cum asociatia are contract cu firma care intretine liftul, cu furnizorul de apa, asa cum platiti o parte din salariul administratorului care are contract cu asociatia si nu cu fiecare proprietar in parte...

din cate am inteles de la administratie contractul nu este incheiat cu asociatia si cu fiecare proprietar in parte.
eu m-am mutat de curand, eu nu am contract cu ei.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
Adriantot, moderator
Cu fiecare proprietar detinator de repartitoare firma prestatoare a incheiat un contract de vanzare/cumparare si garantie a aparatelor.

Cu asociatia se incheie un contract de prestari servicii cu privire la calculul caldurii.

Firmele au obiceiuri diferite in privinta comisionarii proprietarilor.
Unele percep comision si celor deconectati sau necontorizati, cum e cazul firmei dv., altele percep acest comision numai celor care au repartitoare, dar si in cazul in care un asemenea proprietar nu-si da indexul sau nu permite citirea indecsilor mai mult de 2 luni de zile si va fi considerat necontorizat, nici acestuia nu i se mai percepe comision. Asa este la firma care deserveste blocul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem renunta la ista? noaghium noaghium Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje si 3 scari.Pe scara noastra mai sunt bransate 4 apt.,dintre care unul are datorii de 2500ron.Ceilalti au centrale ... (vezi toată discuția)
Servicii calcul si repartizare cheltuieli incalzire barnos barnos in anul 2006, proprietarii din bloc, fara centrale termice de apartament (29 din 54 de apart), au hotarat montarea de repartitoare si au mandatat asociatia de ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri caldura la comun. w_v_w_v w_v_w_v Cum sa fac cu firma care repartizeaza costurile(ISTA) ca nu vor sa scoata de la plata pe cei debransati(desi timp de 2 ani au vrut) si aplica ordinul ... (vezi toată discuția)