avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARIUL BUGETAR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARIUL BUGETAR

Sunt angajat al unei institutii bugetare ca muncitor IIG,gradatia 3.
In anul 2012 m-am angajat cu un salariu de baza de 981.Intre timp a crescut salariul minim pe economie(975 lei) si salariul a ramas acelasi.Cum se calculeaza la bugetari salariul?Vechimea in munca se include?Am o vechime in munca de peste 13 ani.Este corect sa raman la acest salariu pana in iulie cand minimul pe economie se va face de 1050 lei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 14 Mai 2015
1.Conform art.160 C.mun., salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

Salariul de baza nu trebuie sa fie sub valoarea salariului minim brut pe tara.

Angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.

HG 1091/2014 : Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Asadar , salariul de baza trebuie cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata.

2. Eu sunt de parere , chiar daca sunteti din sectorul bugetar, la salariul minim se adauga vechimea. Insa, in practica, am intalnit situatii in care daca salariul actual depaseste salariul minim pe economie , atunci nu se mai modifica nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime ion_raluca ion_raluca Buna ziua! Lucrez in cadrul unei primarii avand incadrare minimul pe economie. In luna aprilie am facut 5 ani vechime si am cerut sporul de vechime. In luna ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime la institutii marengo85 marengo85 Buna ziua, Ma angajez intr-o institutie publica cu un salariu minim de 975 s, mi se da si vechimea de 25%in plus la aceasta suma , sau cum se face cu ... (vezi toată discuția)