avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Frauda, teapa sau inselaciune prin cumpararea de ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Frauda, teapa sau inselaciune prin cumpararea de bunuri pe facebook

Buna ziua. Vin la dumneavoastra cu disperare pentru ca am ajuns in momentul in care nu mai stiu ce sa fac.
Am achizitionat de curand de pe site-ul de socializare Facebook o rochie de mireasa in valoare de 800 ron..stiu, cea mai mare prostie posibila...
Sa va povestesc in detaliu:
Fiind un vechi client al siteului de socializare de pe care achizitionam diverse obiecte pentru casa si imbracaminte, nu credeam ca pot lua o teapa de proportii. Vad pe unul din grupuri un anunt, cu rochie de mireasa Agnes Toma in valoare de 800 lei. Intreb vanzatoarea si imi specifica, ca este marimea 36-38 reglabila rochita. Sunt incantata de marime si trec la fapte. I platesc un avans in valoare de 150 ron si dupa cateva zile depun restul de bani 650 plus 10 lei transportul. Dupa ce ma rog de doamna sa nu o spele, caci o voi duce eu la spalatorie si spune ca nu o poate trimite asa, in cele din urma o primesc prin posta romana. Dupa ce o expediaza, doamna imi spune ca este pentru 1,7 metrii rochita. Ii spun ca nu este o problema, ca lungimea se poate modifica si ii repet ca doresc sa-mi vina macar corsetul perfect, fiind din dantela nu se poate modifica. Imi garanteaza ca imi vine perfect si promite ca pastreaza banii pana ajunge rochia la proba sa fie sigura ca imi vine.
Rochia ajunge la mine luni 11 mai la mine, nu ajung sa ridic coletul, asaca pe data de 12 mai am rochita acasa. O scot din ambalaj si surpriza: rochia este marimea 44, intre talia mea si corset este o distanta de 1 palma. Ii scriu doamnei nemultumirea si imi tranteste sec ca: ai zis ca o modifici! Ii repet ca am zis ca modific lungimea rochiei, nu toata rochia, si ca sunt nemultumita, drept urmare doresc sa o returnez si sa-mi primesc banii inapoi. De aici a pornit o intreaga polemica, toata lumea mi-a dat dreptate ca ar trebuii sa-mi primesc banii inapoi dar doamna se da disparuta. Am ajuns sa o amenint cu politie si ANAF dar pe doamna o lasa rece...nu stiu ce sa mai fac...
intrebare... Daca fac plangere la politie pentru inselaciune, imi pot recupera cumva prejudiciul?
Va multumesc anticipat! !:((
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
MadalinaG01, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 07:01, 19 Octombrie 2022
Este hazardat a ne pronunta daca in final chiar puteti sa va recuperati c/v rochie,pentru ca exista posibilitatea ca expeditoarea sa nu fie solvabila
Va multumesc din suflet. Din pacate nu am reusit sa ajung la un consens si doamna va primii o plangere la politie.
Nu stiu daca livrarea unui produs partial corespunzator este fapta penala, asa ca Politia s-ar putea sa nu se bage, deci va trebui sa rezolvati problema in drept civil.
Buna! Cum pot lua legatura cu tine? Poate te pot ajuta in legatura cu problema ta cu rochia.
Buna ziua,care ar fi rezolvarea in drept civil pt un produs primit partial corespunzator .

tgeorgescu a scris:

Nu stiu daca livrarea unui produs partial corespunzator este fapta penala, asa ca Politia s-ar putea sa nu se bage, deci va trebui sa rezolvati problema in drept civil.

Alte discuții în legătură

Recuperare bani rochie Georgianastefania91 Georgianastefania91 Buna seara. Acum câteva luni am dat comanda de rochia de mireasă la un atelier. Am contract cu doamna dar bon fiscal nu. Totul sa facut pe facebook deoarece ... (vezi toată discuția)
Am făcut contract pentru executarea rochiei de mireasă, dar cei de la salon n-au respectat nici modelul, nici mărimea. ce mai pot face acum, ținând cont de faptul că am plătit-o integral în avans? Guguta Guguta Salut Mam adresat la un salon de rochii de mireasa, sami faca rochia dupa plac si modelul care mi-l doresc, am incheiat un contract ni-am inteles la suma de ... (vezi toată discuția)
Returnare rochii cumparate online refuzata Romilian Romilian Buna ziua, am si eu nevoie va rog de o lamurire privind achizitia unor rochii de pe un site romanesc. Prietena mea si-a comandat cateva rochii selectand doar ... (vezi toată discuția)