avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie

Buna ziua!Domnilor si doamelor, am o mare rugaminte la dumneavoasta,va rog sa imi dati un mic raspuns.
Am credit ipotecar din 2007 impreuna cu sotia si mama mea codebitor(mama este pensionara),in momentul de fata nu mai putem plati rata.As vrea ca impreuna cu sotia si copilul sa emigram in strainatate.Ce se poate intampla daca nu mai putem sa platim ratele?La ce se expune mama mea?Daca nu mai platesc se poate ca la un moment dat datoria mea sa se prescrie?

Multumesc mult!Succes in tot ceea ce faceti!
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
FFLORIN1976, utilizator
Bancile nu dau credite pentu a astepta apoi prescrierea lor.
Banca in cauza va proceda la recuperarea debitelor existente pe toate caile legal posibile, inclusiv executarea silita a debitorului asupra bunurilor mobile si imobile ce le are in proprietate (mai ales asupra bunului pus in gaj - ipotecat cf. contractului de imprumut).
datoria se prescrie dupa un termen de 3 ani de la data ultimei plati efectuate.
Mama ca si codebitor nu a garantat cu nici un bun imobil,cat despre imobilul asupra caruia este instituita ipoteca nu au decat sa se spele cu el pe cap pentru ca evaluatorul l-a evaluat la o suma care acoperea imprumutul,asa ca suntem chit
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
FFLORIN1976, utilizator
Nu va faceti socoteala bine. Pe langa faptul ca vor lua casa, si dvs veti ramane dator, dar si mama. Poate ca pe dvs nu va prind, insa pe mama, da. Poate femeia are venituri si bunuri in tara, asa ca.. ghinion.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar FFLORIN1976 FFLORIN1976 Bună ziua! Am un credit ipotecar în chf la CEB , creditul este pe numele meu cu soția codebitor și mama mea la fel codebitor. În momentul de față eu ... (vezi toată discuția)
Executare silita codebitor credit bancar ramolex ramolex buna seara! doi tineri casatoriti au contractat un credit de la banca. deoarece veniturile lor nu erau suficiente, au adus si doi codebitori (parintii) cu ... (vezi toată discuția)
Imprumut banca mismandra mismandra Buna ziua. Rog sa ma lamuriti asupra unei dileme. Sotia sta in casa mamei ei figurand ca fiind luata in spatiu, casa fiind proprietatea mamei sotiei. A facut ... (vezi toată discuția)