avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare intre tata si fiica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare intre tata si fiica

..Intentionez sa inchei un contract de vanzare-cumparare, intre mine si fica mea nelegitima,prin care sa-i transmit casa in care locuiesc,eu fiind singurul proprietar al acesteia.Iau in considerare aceasta varianta in ideea contestarii de catre rudele mele a variantei de transmitere a proprietatii prin testament.De fapt este si dorinta ficei mele de a proceda in acest fel.Prima intrebare se refera la acea clauza de a locui pe toata durata vietii in casa vanduta;Exista riscul scoaterii mele din casa,sau a solicitarii unei eventuale chirii de catre noul proprietar;Pot face precizari in contract asupra faptului ca doar eu am dreptul de a locui in casa pe durata vietii?
...Multumesc !
In practica, se gasesc destul de greu astfel de cumparatori.
Daca prin POATE va referiti daca intariti actul initial de vanzare simulata, nu face diferenta.
care e scopul vanzarilor si ce urmaresc, in mod concret, partile? Care e situatia de fapt din jurul acestor acte?
Multumesc AVLIL....voi incerca sa fiu f.concret...Sa zicem ca am vandut ficei mele casa,cu acea clauza de uzufruct...Fica mea locuieste in Spania.Nu are nevoie de aceasta propietate,are in schimb nevoie de bani.Gasete un cumparator care e dispus sa dea jumatate din valoarea casei acum si restul la decesul meu.E posibila aceasta tranzactie?
Multumesc Ioana !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager elgrecos elgrecos sotia mea a cumparat casa bunicilor ei achitata de tatal acesteia cu titlu de donatie pentru sotie - nuda proprietate iar parintii uzufructul viager asupra ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate mirceap1981 mirceap1981 buna, sora mea (de mama) a vandut \\"nuda proprietate\\" tatalui ei, care la randul lui ar fi vandut casa altei persoane inainte de a muri. cine este ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct sorin254 sorin254 Buna ziua , problema este in felul urmator , avema impreuna cu mama o garsoniera care era scrisa pe numele meu si am vanduto , mai departe am luat un ... (vezi toată discuția)