avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... verificare periodica gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

verificare periodica gaze

va rog sa-mi spuneti ce se intampla daca nu chem ptr verif din 2 in 2 ani a gazelor. Adica ce sanctiuni sunt? Am facut revizia de 10 ani acum 2 ani si am primit notificare sa fac verificare ptr 2 ani. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 16:15, 16 Mai 2015
Nimic deosebit,doar ca intr-o zi va veti trezi fara gaze,nu veti mai avea contoarul si veti plati rebransarea!
Instalatia de gaze a blocului este obligatoriu de verificat din 2 in 2 ani si o data la 10 ani de facut revizia.
Deci, daca ati primit o notificare din partea furnizorului, atunci trebuie sa contactati o firma autorizata ANRE cu specific de verificare instalatie gaze, cu care firma veti incheia un contract de prestari servicii contra cost si care va efectua aceasta verificare.

In urma verificarii, firma atestata de ANRE, intocmeste un dosar in care se specifica data de verificare (care trebuie sa se incadreze in termenul din notificare), ce defectiuni s-au depistat, cate au fost remediate etc.
Este foarte posibil sa fie gasite, cu aceasta ocazie, si scurgeri de gaze in apartament care vor fi remediate pe banii proprietarului, daca sunt pe portiunea orizontala a tevii, sau remediate pe banii asociatiei, daca sunt pe portiunea comuna.

Acest dosar este inaintat de firma furnizorului, iar dv. stati linistiti.

Daca nu va incadrati in termenii notificarii sau nu faceti remedierea defectiunilor gasite, furnizorul va opreste gazele.
D-na elga are dreptate , dar in mormele ANRE nu este prevazut intreruperea distribuiri de gaze decant atunci cand blocul are central termica pe gaze si CNCIR-ul solicita acea verificare. Sunt sute de blocuri , in Bucuresti ,care nu au facut acea verificare chear de zece ani si au gaze in continuare . Problema este ca va asigurati cat de cat ca instalatiile din apart sunt fara defecte . La un eveniment tragic," fereasca domnul " , presed si administratorul sunt principali vinovati pentru ca instalatia de gaze este sub contractu al asociatiei si pentru 15 -20 lei de apart nu merita sa va expuneti Deci chemati o firma sa faca verificarea.
Eu am avut o problema in legatura cu verificarea inst de gaze , care am puso in discutie in momentul respective ,pe care am rezolvato facand revizia si nu stiti ce problem imi faceam ca daca vine "cineva " si opreste gazelle la toti locatari. Dvstra cum va veti descurca atunci?
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
sanda65, utilizator
Iata ce scrie pe site-ul GDF Suez:

[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
elga50, moderator
In Bucuresti se opresc gazele la bloc.
Nu e de joaca cu aceste gaze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificarea tehnica a instalatiilor de gaze - obligatorie sau nu? nuculetul nuculetul Am o problema in legatura cu verificarea tehnica a instalatiilor de gaze. O voi expune in intrebari ca sa fiu cat mai exact si sa am un raspuns cat mai ... (vezi toată discuția)
Contor gaze apartament + instalatia de gaze casa scarii elapopy elapopy Buna ziu, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face verificarea contuarelor de gaze ale fiecarui apartament cat si a conductelor de gaze de pe casa ... (vezi toată discuția)
Nesimtirea celor de la gaze steelvl steelvl Cei de la gaze forteaza abonatii cu un contract de prestari servicii ( verificarea instalatiei casnice) pentru care pe o perioada de doi ani (include doua ... (vezi toată discuția)