avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare caine paza in contabilitate si decontare ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare caine paza in contabilitate si decontare cheltuieli

o societate ,magazin cu curte,are alarma in interior,supravegehere video interior,dar pentru curte a primit prin donatie,gratuit ,doi caini de paza(ciobanesti germani),microcipati,sterilizati,care pe viitor implica doar cost cu hrana si o data pe an vaccin.Cum ar fi corect inregistrati?animal sau mijloc fix, adica valoare lor care ar fi,fiind primiti gratuit? Cineva zicea ca nu se pot inregistra cainii si deconta cheltuieli ca s-ar bate cap in cap cu nu stiu ce lege a pazei obligatorii a unitatilor.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: claudiamihai91 , utilizator 18:26, 15 Mai 2015
OMFP 1802/2014.
Cheltuielile cu hrana si vaccinurile cainilor de paza sunt deductibile din punct de vedere fiscal in conditiile in care cainii sunt inregistrati in contabilitate prin achizitie de la furnizori, prin donatie, sau din productie proprie.
In functie de valoare lor ei pot fi inregistrati, fie ca stocuri, fie ca mijloace fixe.

Exemplu:
Considerand ca fiecare caine are valoare de 1.000 lei si ca ati primit 2 cu titlu gratuit, inregistrarile contabile vor fi urmatoarele:
primirea a 2 caini de paza cu titlu gratuit:
361 Animale si pasari = 7582 Venituri din donatii si subventii primite 2.000 lei
Cheltuielile cu hrana si vaccinurile aferente cainilor de paza pot fi inregistrate pe materiale consumabile:
- 3028 Alte materiale consumabile (daca se constituie stoc pe termen lung de peste 2 saptamani) si date in consum pe baza de Bon de consum.
- 6028 - Cheltuieli privind alte materiale consumabile (daca nu se cumpara pe stoc sau pe stoc de cateva zile)
Va multumesc pentru lamurire.Un sfarsit de saptamana placut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie - inregistrare in contabilitate ana.ana ana.ana Buna ziua, Am un client care doreste sa-si inregistreze cainele ca mijloc fix in contabilitate. Nu are documente de provenienta ( a fost primit cadou). Se ... (vezi toată discuția)
Achizitii animale PUFACONT PUFACONT PATRONUL UNEI FIRME ARE 2 CÂINI PE CARE VREA SA-I TREACÃ PE FIRMA CA ANIMALE DE PAZA , CÂINI CARE-L AJUTA PE PAZNIC NOAPTEA VA ROG SA MA AJUTAȚI, NU ... (vezi toată discuția)
Calculator produs in firma Doina B Doina B O firma a achizitionat diverse componente in vederea asamblarii unui calculator. Deocamdata sunt inregistrate ca obiecte de inventar. Acum trebuie sa le ... (vezi toată discuția)