avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru

Lcrez la o firma de paza si imi desfasor activitatea la o unitate de invatamant. In vacantele copiilor practic cmi se intrerupe, dar nu din cauza mea.Intrebarea mea este: trebuie sa fiu platit sau nu si ce spune Codul muncii?
Cel mai recent răspuns: ivanvintilica , utilizator 14:40, 5 Iunie 2015
art.164 C.mun.
....
(3) Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.
...

In ce baza va intrerupe c.i.m.?
Cred ca m-am exprimat gresit cu intrerupere cim. Daca in perioada vacantei mai am zile de co le iau ,daca nu, trebuie sa fac cere de concediu fara plata. Este legal?
Nu este normal ceea ce face acel angajator.
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie, mai ales ca se apropie vacanta de vara?
Puteti sesiza ITM-ull referitor la faptul ca angajatorul va pune sa va faceti cere de CFP pe durata respectiva, dar sunt slabe sanse de o sanctionare contraventionala , intrucat nu exista sanctiuni pentru asa ceva.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata Anca1011 Anca1011 in cazul in care un angajat se afla in cfp pe o anumita perioada, aceasta perioada trebuie operata in revisal? (vezi toată discuția)
Legat de cim pe durata derminata Herra_ Herra_ Buna ziua, Intrebare: 1. am contracte contracte individuale de munca incheiat in anul 2011, respectiv 2013. 2. am prelungit aceste contreacte asa cum [b]era ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata alexandru9591 alexandru9591 La firma la care lucrez inca, am depus un preaviz de demisie de 20 de zile. Nemaiavand zile disponibile din concediul de odihna, imi pot lua zile de concediu ... (vezi toată discuția)