avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont banca

Buna ziua!
Ma inregistrez cu datorii la primaria de care apartin, ca urmare a neplatii unor amenzi de circulatie, mai mult sau mai putin abuzive. Prin urmare, fiscul, prin nu stiu ce instrumente, a intervenit la banca la care am un credit pentru a-mi retine din cont suma datorata. Asadar, banca m-a avertizat ca o parte din rata lunara pe care o platesc va intra in contul fiscului (30% din rata) pentru ca acesta din urma sa-si recupereze banii, urmand ca eu sa raman dator bancii.
Mie mi se pare un abuz din partea bancii si daca se va intampla asa voi refinanta creditul respectiv prin alta banca.
Care este parerea dumneavoastra?
Multumesc anticipat!
Cu respect,
Alex
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 22:41, 16 Mai 2015
Poate este abuz dar este un abuz legal.
La orice banca va duceti, Banca este obligata legal, in calitate de tert poprit, sa va retina sumele datorate la stat si sa le verse la Bugetul de stat.
Mai mult, cand se achita debitul Dvs. la buget, aveti "obligatia" sa va duceti la AFP pt. a lua o scrisoare de incetare a popririi pe care Dvs. personal sa o duceti bancii.
In acest caz, banca nu e tert poprit, ci creditor.
Ar fi trebuit sa aveti infiintata poprire pe salariu.
Verificati in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare daca aveti inscrisa ipoteca mobiliara asupra conturilor. Daca aveti, banca are dreptul sa isi ia banii de rata inainte de a se vira banii la Finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme rambursare anticipata credit bgolis bgolis buna seara, am un credit,negarantat, pe data de 21.12.2012.,am fost la banca si am platit rata lunara,am intrbat daca pot platii anticipat creditul,persoana ... (vezi toată discuția)
Salut, cont bancar blocat tudorconti tudorconti Am poprire pe salariu iar banca la care imi este virat salariul mi-a blocat contul.Am dus adeverinta la banca prin care fac dovada retinerilor lunare din ... (vezi toată discuția)
Poprire cont alicess alicess Buna ziua, Am o poprire pe contul bancar si o descoperire de card la aceeasi banca. De 3 luni, banca imi opreste 1/3 din salariu insa nu a virat nicio suma ... (vezi toată discuția)