avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Student exmatriculat înscris într-un curs finanțat ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Student exmatriculat înscris într-un curs finanțat prin POSDRU

Vă salut,
Am să încep direct, printr-o scurtă prezentare a situației mele.
După ce am luat bacalaureatul, în sesiune din iunie-iulie 2014, m-am înscris la o facultate, de stat. Nu am intrat pe locurile finanțate de la buget, ci, la taxă. Am plătit prima rată, obligat, la înscriere. De la 1 octombrie, a început facultatea, totul bine și frumos, pînă la începutul lunii noiembrie, cînd, din mai multe cauze, în principal lipsa de bani și de domiciliu, m-a adus în situația în care, continuarea facultății nu mai era posibilă în nici-un fel. Din data de 10-noiembrie-2014, eu nu am mai dat niciun semn pe la facultate.
În contractul semnat cu facultatea, eram obligat ca pînă la sfîrșitul anului 2014, să achit următoarea rată, către facultate ( a doua rată ). Această rată trebuia plătită pînă în sesiune. Evident ca eu nu am plătit-o, nici nu am fost la facultate, nici nu am dat examenele. Ultima rată, trebuia plătită în luna martie ( an curent ).
Eu ar trebui sa fiu ( și sunt cu siguranță ) exmatriculat din 3 motive :
- ratele neplătite
- absențe fără număr
- neprezentarea la examene
Acum o săptămână, eu m-am înscris la un curs de calificare, finanțat de UE, prin POS DRU, subvenționat.
În acel contract semnat cu respectiva firmă ce ține cursul, era specificat faptul că, pentru a putea fi eligibil pentru acest curs, nu trebuie să fiu înscris într-un ciclu superior de învățământ.
Eu acum, am 1 săptămână de când sunt la acest curs și am auzit că, la o altă grupă, după 2 săptămâni și câteva zile, 2 persoane au fost excluse din curs, pe motiv că, ”erau la facultate”.
Cum am mai zis mai în sus, eu din noiembrie nu am mai trecut pe la facultate, nici examenele nu le-am dat, teoretic, eu ar fi trebuit sa fiu exmatriculat și eligibil pentru acest curs.
Aș dori să știu, dacă sunt sau nu eligibil pentru acest curs.

Îmi cer scuze că v-am răpit timpul și că v-am pus să citiți atâta.
Mulțumesc în avans.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
alexandru1995, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandru1995 , utilizator 11:10, 19 Mai 2015
Vorbind pur teoretic probabil ca nu ati fost inca exmatriculat din moment ce nu ati fost notificat in vreun fel de catre facultate, mai ales in privinta achitarii restului de bani.

Cel mai bine ar fi sa va clarificati situatia scolara pana sa terminati cursul, nu ne-ati lamurit daca ati dat vreo declaratie pe proprie raspundere ca nu urmati cursurile unei facultati.

Sau ce implica depistarea faptului ca sunteti inscris la facultate.
Vă salut dle. cyan,
Despre o notificare, nu știu ce să zic, având în vedere că, nu am notificat într-un fel, unitatea de învățământ, de schimbarea domiciliului, dar, dacă era sa îmi fi trimis vreo foaie, cred eu, că, aș fi fost anunțat de către foștii vecini.
În ce fel să-mi clarific? Să fac un drum până acolo și să întreb? Da, am completat acea cerere, care, după cunoștințele mele, în această situație, s-ar considera fals în declarații.
Depistarea acestui fapt, nu știu în ce fel să face.
Exact, ar fi bine sa faceti un drum la secretariatul facultatii si sa va interesati de situatia scolara.

In cazul in care se depisteaza ca ati declarat in fals atunci sunteti pasibil de inchisoare sau amenda, mai degraba amenda daca nu aveti antecedente.

Fiind vorba de cursuri organizate din fonduri UE autoritatile sunt sensibile la nerespectarea criteriilor de eligibilitate, se va considera ca ati ocupat locul unei persoane eligibile.

Cum pot depista situatia nu am idee, dar cum i-au depistat si pe ceilalti inseamna ca exista aceasta posibilitate, probabil accesand o baza de date a ministerului invatamantului folosind CNP-ul.
M-am interesat de situatia mea, intreband la secretariat.
Dansii, mi-au comunicat, ca, din data de 19-03-2015, eu am fost declarat exmatriculat.
Eu i-am intrebat daca mai pot fi considerat inscris intr-un ciclu superior de invatamant, dar nu am primit niciun raspuns... ( au ridicat din umeri... )
Intrebarea mea finala, avand calitatea de exmatriculat, mai pot fi considerat inscris?
Avand in vedere ca ati inceput cursul la inceputul lunii mai iar exmatricularea a devenit efectiva in martie se poate considera ca indepliniti conditiile de eligibilitate ptr urmarea cursului.

Bineinteles ca va puteti inscrie oricand pentru urmarea cursurilor superioare, exmatricularea nu inseamna limitarea dreptului de a urma cursurile unei alte facultati sau chiar ale celei de unde ati fost exmatriculat. Cu conditia sa fi achitat datoriile fata de facultate, daca a fost cazul.

Alte discuții în legătură

Exmatriculare pe nedrept dupa un an de master Alyshas Alyshas M-am inscris la Master Psihologie in 2013. In sesiunea de iarna Ian.2014 am participat la 2 examene iar in sestiunea din vara Iunie 2014 tot 2 examene. La ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere student adela01 adela01 Buna ziua Din octombrie 2014 este deschis proces pentru plta pensiei de intretinere pentru copil major, „student”. Am folosit ghilimele pentru ca de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie roxana.09 roxana.09 Buna ziua! Daca am terminat facultatea in 2017 si am nascut anul acesta, pot beneficia de indemnizatie crestere copil? Am depus toate actele necesare, insa ... (vezi toată discuția)