avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cablu electric
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cablu electric

buna ziua,am si eu o intrebare: am cumparat o proprietate care avea iesire la 2 strazi ,adica eu am luat casa si a mai ramas un teren, cablul meu electric trece prin acel teren ,noul proprietar al terenului, m a sunat sa imi zica ca saptamana viitoare vin cei de la enel sa mi schimbe cablu...fara sa ma intrebe daca sunt de acord daca pot sa stau acasa, si eu si sotul muncim pana tarziu, am inteles ca poate sa il schimbede la acel stalp ,doar cum imi este mie favorabil,este adevarat?mentionez ca oricum va fii mutat trece prin alte proprietati.multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:24, 23 Mai 2015
Modificarea de care amintiti se poate face doar in baza unui proiect intocmit de catre ENEL pentru care a primit probabil, toate autorizatiile necesare, inclusiv de la primarie.
Proiectul este facut in baza unei cereri facute de vecinul dvs. si modificarea se face tinand-se cont de toata zona, nu numai de cablul care alimenteaza proprietatea dvs.
Modificarea alimentarii cu curent electric se va face pana la tabloul care alimenteaza proprietatea dvs. Se va intrerupe curentul electric pentru o perioada de timp cand se va face racordarea.
Și în plus, aș adăuga faptul că proprietarul terenului pe care este amplasat firul electric , nu și-a pierdut dreptul de proprietate pentrucă v-a permis traversarea terenului lui .
Va multumesc pentru raspunsuri, problema cu acest vecin cred ca abia a inceput....a venit un domn la poarta fara sa se prezinte de unde este (am aflat ulterior ca nu era de la enel)am inteles ca era de la firma subcontractoare a Enelului,fara sa mi arate nici un document in ceea ce consta aceasta mutare a cablului electric...la care sunt sunata si de vecin si AMENINTATA . :))) asa se procedeaza in Romania.o zi buna, si multumesc inca odata!!!
Trebuia sa-i solicitati o legitimatie respectivului "domn" inainte de a purta o discutie cu acesta. Numai procedand astfel se poate schimba "procedura" actuala din Romania, de care amintiti.
Pe de altă parte, pentru ştiinţa d+voastră Enelul ca operator are obligaţia de a subcontracta lucrările pe care le solicită utilizatorii de energie. Se încheie un contract de execuţie între utilizator şi o firma subcontractoare.atestat[ de ANRE

Alte discuții în legătură

Indepartare cabluri electrice aeriene care traverseaza proprietatea cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoara situatie: un cablu aerian de curent face legatura intre stalpul din fata portii mele si vecinii din dreapta brazdand ... (vezi toată discuția)
Lipsa acordului de amplasare pe proprietatea mea a unui cablu electric subteran apartinand unei firme de telefonie mobila bobota viorel bobota viorel In curtea mea am gasit un cablu electric subteran.Cei de la Renel mi-au comunicat ca apartine firmei Vodafone si alimenteaza o statie GSM.le-am solicitat ... (vezi toată discuția)
Cabluri de inalta tensiune care travereseaza proprietatea mea georgevlad87 georgevlad87 Buna seara, Va adresez o intrebare pentru o problema veche in legatura cu traversarea cablurilor de inalta tensiune detinute de o companie nationala de ... (vezi toată discuția)