avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Administrare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Administrare proprietate

De ceva timp, am preluat in administrare o proprietate invecinate, in baza unei intelegeri verbale cu unul din mostenitorii acesteia, pana la rezolvarea problemelor cadastrale de catre mostenitori, in vederea incheierii contractului de vanzare-cumparare.
Avand in vedere discutiile avansate, in ceea ce priveste vanzarea-cumpararea proprietatii, am convenit cu respectivul mostenitor ca, in schimbul asigurarii unei ordini si curatenii pe acest domeniu, sa prelucram o portiune din terenul aferent pentru infiintarea unei gradini de legume, portiune care se invecina cu proprietatea/gradina unui alt vecin, aflata de cealalta parte a proprietatii supuse vanzarii-cumpararii,
Am arat terenul in perspectiva inchiderii acestuia cu un gard de sarma si cultivarea rasadurilor.
Dupa nici 3 zile, intr-o dimineata am constatat ca celalalt vecin a intrat pe proprietatea in cauza si a sapat un canal de scurgere a apelor pluviale pe langa gardul de sarma despartitor dintre gradina sa si recenta gradina infiintata de noi.
Cum acest vecin este un tip recalcitrant, in repetate randuri avand contre verbale pe tema acestei proprietati parasite si neingrijite, intreb:
CE ESTE DE FACUT IN CAZUL DE FATA, PANA LA CUMPARAREA PROPRIETATII RESPECTIVE ???
Cel mai recent răspuns: valeriandinu , utilizator 14:20, 18 Mai 2015
Atâta timp cât d-voastră aveți doar o înțelegere verbală cu unul din moștenitori și câtă vreme nu s-a efectuat partajul, d-voastră nu aveți absolut nici un drept să-i interziceți celuilalt moștenitor, să efectueze vreo lucrare pe terenul deocamdată proprietate a tuturor moștenitorilor
ok!
Am omis sa mentionez ca, mostenitorul cu care s-a convenit asupra vanzarii proprietatii a discutat cu ceilalti mostenitori si acestia si-au dat acordul pentru administrare si ulterior vanzare, sens in care s-a si negociat pretul vanzarii-cumpararii proprietatii.
Totusi, cum se poate proceda in situatia in care vecinul in cauza a efectuat lucrari de dirijare a apelor pluviale de pe terenul sau pe terenul invecinat care ne desparte, iar acestea se revarsa spre gospodaria noastra inundindu-ne curtea si in mod deosebit fantana?
De asemenea, acest vecin si-a refacut oarecum gardul de sarma despartitor, intrand in suprafata proprietatii ce ne desparte.
Din informatiile pe care le detin exista niste norme legislative privind proprietatile invecinate.
Unde trebuie efectuate sesizari, la Primaria locala, la Politie, la Prefectura judeteana care coordoneaza problemele ce vizeaza Situatiile de Urgenta?
Sau declansam un conflict din aceasta cauza: unul efectueaza o lucrare intr-o zi, altul face alta in ziua urmatoare!!!
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2015
valeriandinu, utilizator
Nu exagerati cu situatii ipotetice, Daca si cu Parca... daca proprietatile sunt diferite, cu proprietari diferiti sau exista macar o imparteaza de folosinta, legal, cu acte si practic, puteti merge pe actiune civila. Nu la politie etc.
Consider ca am fost explicit. Nu m-am exprimat nici cu "daca" nici cu "parca".
Cu respect, dar n-am inteles nimic din raspunsul dvs.
Cu rugaminte, fiti mai explicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrare domeniu in curs de cumparare valeriandinu valeriandinu Buna ziua doamnelor/domnilor avocati/juristi. Pentru a va prezenta problema noastra, va voi descrie mai intai problema generala. Este vorba despre o ... (vezi toată discuția)
Administrare proprietate invecinata valeriandinu valeriandinu Buna ziua. Familia mea detine in mediul rural o proprietate cu deschidere la soseaua principala a comunei. Pe latura de nord exista o proprietate al carui ... (vezi toată discuția)
Nivel teren înălțat prin umplutură cu pământ, obligații? BadAnd BadAnd Bună seara! Detin un teren intr-o localitate din jud.Valcea! De asemenea vecinul meu de pe partea nordică deține un teren cu aceeași lățime cu.al meu, el ... (vezi toată discuția)