avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... iesire la pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

iesire la pensie anticipata

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti la ce varsa poate ieri la pensie anticipat (fara diminuare) o persoana de sex masculin care acum are varsta de 63 ani si 2 luni, cu 43 ani in campul muncii.
multumesc
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2015
gabrielapopa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:27, 18 Mai 2015
Daca are varsta de 63 de ani si un stagiu de cotizare de 43 de ani poate solicita oricand pensie anticipata (fara diminuare).
Trebuie sa indeplineasca conditia de stagiu de 43 de ani,fara stagiul asiilat(armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
In caz contrar,pensia va fi anticipata partiala cu diminuare de 16,5% pentru 22 de luni de anticipare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata ContSters303335 ContSters303335 buna ziua la o persoana de sex masculin nascuta in 1958 si care a inceput sa lucreze din 1974 pana in prezent, poate iesi la pensie anticipat? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata ciubotarudan ciubotarudan Cand m-as putea pensiona anticipat sau patrial anticipat , avand urmatoarele date : sex masculin , nascut 20.06.1954 , 18 ani si 6 luni CIM ( din care 13 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata lehaci 01 lehaci 01 Daca am 22 de ani lucrati in Romania iar in Italia 11 ani,am varsta de 57 de ani. AS PUTEA IESI LA PENSIE ANTICIPAT? (vezi toată discuția)