avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dispensar veterinar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dispensar veterinar

Buna ziua. Sunt proprietarul unui teren, mostenit de la tatal meu, pe care pe vremea lui ceausescu, prin anii 70 s-a construit dispensarul veterinar. Langa dispensar, am construit o casa cu toate actele in regula, proiect, autorizatie etc. unde locuiesc cu familia de vreo doi ani. Mentionez ca terenul (inclusiv cel de sub dispensar) si casa sunt intabulate. Dispensarul nu are acte legale, in CF apare ca fiind fara acte si nu apare ca avand un proprietar desi aici isi desfasoara cu liniste si maretie domnul doctor veterinar Tomai Grigore care se crede proprietarul de drept al constructiei si terenului aferent, curte si servitute, servitute care este si pentru casa si terenul meu. Acum nu stiu ce sa fac, avand acte de proprietate pe tot in afara de acea cladire, sunt fortat sa-l las sa se desfasoare fara nici un fel de problema pe terenul meu. Mentionez ca nici primarul nu este foarte preocupat de problema mea. Eu cred ca s-ar putea rezova problema mea foarte usor, primarul punandu-i la dispozitie o alta locatie. As vrea sa stiu ce sansa am sa plece si ce trebuie sa fac pentru aceasta si ce sanse am de castig. Multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 22:42, 19 Mai 2015
Solicitati situatia juridica a acelui teren, a cladirilor, un istoric de rol fiscal privind si cladirea cabinetului veterinar. Din relatarea dvs. reiese ca doar cladirea este a cabinetului, terenul fiind in proprietatea dvs.
Pe numele cui sunt intabulate cladirea si terenul pe care este amplasat cabinetul veterinar?
Vedeti in baza carui decret sau protocol detine cabinetul cladirea.
Ati solicitat primariei retrocedarea acelei constructii ?
casa si terenul este intabulat pe mine inclusiv cel de sub cabinetul veterinar. Unde as putea cere situatia juridica si istoricul de rol fiscal? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2015
chindrisliviuion, utilizator
Cum este înregistrat în CF fără proprietar?
Faptul că respectiva construcție nu are acte este una, și da-se poate dar nu se poate să nu fie trecut vreun proprietar.
În al 2-lea rând- terenul pe care este clădirea este al d-voastră?În acest caz puteți invoca accesiunea- căci tot ce este deasupra și dedesubtul terenului, se presupune că este al proprietarului terenului. Vorbiți cu un avocat și prezentați actele pe care le aveți.
istoricul de rol fiscal la Directia de impozite si taxe locale a primariei iar situatia juridica de la evidenta patrimoniu a primariei.
Pe respectiva constructie nu s-a platit impozit pana in prezent, si da, nu apare in cf nici un proprietar, doar destinatia ca fiind citez: constructii administrative si social culturale, si situatia juridica fara acte

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladirea ads-ului katap katap Sunt medic veterinar de libera practica iar sediul cabinetului este in dispensarul sanitar veterinar, o cladire ce apartine Agentiei Domeniilor Statului , ... (vezi toată discuția)
Superficia ( dreptul de superficie) mondanicolaetoma mondanicolaetoma Cand superficia sau dreptul de superficie poate devenii propietate sau sa ai drept de propietate ? In situatia de fata, este vorba de un teren apartinand ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa construita in 1938 gyg2007 gyg2007 Se poate intabula o casa construita in 1938 fara autorizatie, in baza legii L. 7/1996, cu md.si compl. ulterioare: \"ART. 55.(1) Dreptul de proprietate asupra ... (vezi toată discuția)