avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare casa construita in 1938
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare casa construita in 1938

Se poate intabula o casa construita in 1938 fara autorizatie, in baza legii L. 7/1996, cu md.si compl. ulterioare:
"ART. 55.(1) Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se înscrie în cartea funciarã în baza autorizaţiei de construire şi a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrãrilor, precum şi a unei documentaţii cadastrale.
(1^1) În cazul construcţiilor realizate înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executãrii lucrãrilor de construcţii şi unele mãsuri pentru realizarea locuinţelor, înscrierea se face în baza:
a) autorizaţiei de construire sau, în lipsa acesteia, a certificatului prin care se atestã cã imobilul este înregistrat în registrul agricol, precum şi în evidenţele fiscale, eliberat de primarul unitãţii administrativ-teritoriale unde este amplasatã aceastã construcţie;
b) documentaţiei cadastrale."
Cel mai recent răspuns: Andyka , utilizator 12:45, 5 Aprilie 2012
Da. Obtineti de la primarie certificatul de atestare a edificarii constructiei, angajati un expert sa faca documentatia cadastrala si intabulati constructia.
Am fost la primarie si nu au vrut sa-mi dea nimic, mi-au zis ca doar prin instanta se poate...sunt disperat ca asta inseamna timp si bani pierduti
Solicitaţi de la primărie istoric de rol fiscal, acesta atestând faptul edificării clădirii şi a plăţii taxelor locale., . Se obţine un certificat de atestare a clădirii astfel,şi se face o documentaţie cadastrală pentru clădire.
certificatul de atestare a edificarii constructiei = un fel de proces verbal de evidentiere, in care primarul certifica existenta cladirii, compunerea ei, anul construirii, constructorii si amplasamentul constructiei.
OCPI mai nou cere ca primarul sa specifice si nr. CF si nr. top a aplasamentului, ori acesta nu este specialist
Imi pare rau dar din raspunsul tau , nefiind specialist, nu imi dau seama daca pot sau nu obtine un astfel de certificat de la primarie si mai ales in ce conditii....

Alte discuții în legătură

Procesul verbal de receptie finala al lucrarii Lori91 Lori91 Buna ziua. Cine ar trebui sa faca procesul verbal de receptie finala al lucrarii? Data de achizitie al imobilului a fost 21.09.2021 si data de receptie al ... (vezi toată discuția)
Oug 64/30.06.2010 se aplica si la constructiile noi? ada.armina ada.armina Buna ziua,va rog sa ma lamuriti:daca o cladire noua,finalizata, din terte motive nu a primit darea in folosinta de la primarie cu toate ca se plateste impozit ... (vezi toată discuția)
Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)