avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promisiune de angajare nerespectata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promisiune de angajare nerespectata

Buna seara.
Ce este de facut in cazul in care un potential angajator nu isi mai respecta acordul privind angajarea?
Am dovada scrisa a faptului ca am fost la interviu,ca am fost ofertat,ca mi s-au cerut actele privind angajarea,iar dupa patru zile mi se transmite in scris ca viitorul angajator nu mai doreste inceperea colaborarii invocand motive care nu tin de persoana mea.Intre timp am refuzat alte oferte de angajare pentru ca am " batut palma " cu acesta :(
Cel mai recent răspuns: speed_1978 , utilizator 10:04, 19 Mai 2015
Ma refer la angajarea raspunderii civile delictuale.

Art. 1349 C.civ. - Răspunderea delictuală
(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.
(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.
.....
Va multumesc frumos.
Ma voi consulta cu un avocat si vedem ce este de facut.
Sunt hotarat sa merg mai departe pentru ca nu mi se pare normal..nici profesional..nici moral
sa fii tratat astfel.
Daca ar fi spus de la bun inceput ca nu se doreste colaborarea..era normal..intelegeam..dar asa, mi se pare o grava conduita din partea acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia daescua daescua cum pot actiona in judecata pe cineva care imi distruge imaginea spunand lucruri neadevarate despre mine? in baza carui articol din codul civil sau noul cod ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu din cauza sindicatului anghel75 anghel75 Buna ziua, Daca Sindicatul companiei la care lucrez a deschis Actiune Civila impotriva angajatorului privind recuperarea unor drepturi materiale prevazute in ... (vezi toată discuția)
Daune morale tzuku51 tzuku51 Ce conditii trebuie sa indeplinesc si in baza carui articol de lege pot solicita in instanta daume morale prntru calomnie? Va multumesc. (vezi toată discuția)