avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Modificarea in parte a sentintei cu consecinta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Modificarea in parte a sentintei cu consecinta trimiterii cauzei la aceeasi instanta

In cazul in care in apel ncpc a admis apelul a modificat in parte sentinta si s-a dispus trimiterea spre rejudecare la instanta de fond ,dosarul fiind inaintat la acelasi complet acest complet este sau nu incompatibil?
De precizat este faptul ca instanta de fond a solutionat gresit cauza pe o exceptie a autoritatii de lucru judecat.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:57, 7 Iunie 2015
In ce priveste incompatibilitatea judecatorului, instanta suprema( Tribunalul Suprem,Curtea Suprema,Inalta Curte de Casatie si Justitie) au statuat in mod constant ca, judecatorul fondului nu este incompatibil daca, rejudeca cauza in fond, atata timp cat nu s-a pronuntat pe fondul cauzei ci numai,pe exceptii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare apel penal dupa casare-competenta instantei dandanaua dandanaua Conform art.99, alin.(6) din regulamentul de organizare a instantelor judecatoresati:\" Cauzele trimise spre rejudecare după desfiinţare/casare revin la ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere spre rejudecare frexalina frexalina Spuneti-mi va rog daca in cauza casata( in apel) cu trimitere spre rejudecare la fond, mai poate fi judecata de acelasi complet ( cel de la fond ma refer, ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie concediere, rejudecare ctynn ctynn Care sunt motivele rejudecarii in cazul litigiilor de munca? (vezi toată discuția)