Da din pacate si sa recunosc de frica mam gandit sa nu public amanunte despre mama mea care si ea ma agresat fizic, cateva palme stravene, abuz verbal si ma imbrancit, prin urmare dn cauza ei mam ales cu fractura la mana De frica ca as putea fi dat afara din casa, se poate face asa ceva? Pentru ca apartamentul e pe numele ei si se pare ca neaga tot ce a facut fratele meu in acesti ani, si chiar la ultumul scandal. II tine partea 100%. Fratele meu ma abuzat fizic de circa 10 ori in ultimii doi ani, si psihic, iar mentionez ca niciodata nu am depus plangere la politie. Nu ma indrumat nimeni sa o fac. Intrun final, dupa multiple telefoane la politie cand venit politia la fata locului, in acesti ani, ma indrumat politistul de la Sectia 1 sa fac o plangere penala la Sectia 1. Pana acum la fiecare scandal care la facut fratele politia nu a facut mai nimic, de aceea am depus plangerea, poate asa se va rezolva ceva.
Legea 217/2003 si legea 25 / 2012 abordeaza problematica violentelor produse in familie si are anexat un ordin de protectie, care care trebuie sa il completati si sa il depuneti la tribunal, si se va judeca in regim de urgenta; bineinteles ca la proces vi se vor cere plangerile depuse la politie si neretrase, un referat social, eventual, de la primaria de domiciliu care sa evidentieze starea de fapt a lucrurilor; astea, coroborate cu cel putin un martor, mesaje pe etlefon sau alte dovezi pot conduce la obtinerea unui ordin de protectie, maxim 2 infatisari, prin care s anu se apropie de dvs o anumita distanta
Multumesc pentru raspuns, inteleg in mare despre ce este vorba dar totusi nu stiu daca m-as putea descurca cu toate procedurile acestea de unul singur. Plangerea de la politie cum o obtin, eu am facut plangere in scris, insa plangerea a ramas la politie (nu am o copie dupa ea). Faptul ca legea ar putea lua astfel de masuri (sa pastreze o anumita distanta abuzatorul fata de mine) m-ar ajuta intr-un fel dar totusi va dati seama ca mai mult conteaza pentru mine despagurile, daune morale pentru abuz. Am inteles ca e putin mai greu sa ajunga reclamatul la platinerea daunelor morale atata timp cat nu are un venit declarat, cu atat mai mult fiind bolnav psihic ar putea fi scutit de daune morale? Pana in prezent nu a primit nici macar o amenda pentru toate lucrurile care le-a facut. Se pare ca am nevoie de un avocat, altfel greu am sa rezolv ceva.
Buna ziua,
~ Ieri m-am dus la secția de poliție pentru a da mai multe detalii despre acest caz, mama și fratele (abuzatorii) au refuzat să vină, probabil s-au temut de consecințe, poliția are refuzat sa creada ca si prietenul mamei a fost agresat de fratele meu, i-a devastat casa si mașina lui vandalizata, ce mai a fost izbit de toti peretii si strangulat de catre fratele meu.
~ Am plecat de la politie fara sa reolv nimic, pentru că atât fratele meu, și mama s-au întors împotriva mea, dar și prietenul mamei refuza sa dea declatii si a negat totul, de aceea poliția nu a făcut nimic, Politia spune că nu am nici un martor și ceea ce am scris in declaratie si ce am declarat verbal ar putea fi toate minciuni, mai mult de atat toate agresiunele fizice dealungul anilor pe care leam indurat nu le considera infractiuni? Eu nu mai inteleg nimic. Ba mai mult politia mi-a confiscat 2 foi A4 copii de pe externarile fratelui meu de la Spitalul de psihiatrie Palaza Mare, Constanta si inca o foaie care dovesteste diagnosticul de Tulburare Psihotica Acuta si Psihopatie, tentativa de suicid prin ingestia a cca. 100 pastile.
~ Ce as putea sa fac eu acum? Sa astept sa faca Dumnezeu dreptate? Adica e de rasul plansului, fratele meu este un adevarat pericol. Există zeci de oameni (prieteni, prieteni vechi), care știu că sunt o victimă a abuzului severe, dar ele nu se iau în considerare în calitate de martori pentru că nu erau în casă fiecare dată am fost abuz de fratele meu sau mama mea. Parca m-as fi dus la politie sa investez povesti ca eu altceva nu am de facut cu timpul meu. Sunt total in ceata...
~ Cineva mi-a spus ca este bine sa iau legatura cu un avocat, asta ar fi cea mai buna idee, între timp am să trăiesc cu ei sub acelasi acoperis cu riscul de a fi agresat din nou sau poate chiar omorat atata timp cat am fost amenintat cu moartea de fratele meu de multiple ori.
~ Incerc să rămân cat pot fi de calm si pozitiv posibil în acest moment, și evident am nevoie de bani să se mute de aici. Ceea ce mie personal mi se pare cea mai buna idee. Momentan nu imi permit sa ma mut, dar cam asta intentionez.
~ Va rog sa imi dati cateva sfaturi, sa stiu ce am de facut mai departe.
Cu stima
Singura soluţie este să vă mutaţi din casă, cât mai departe. Altfel, veţi tot cere sfaturi; Poliţia nu intervine, martorii nu vor să fie martori, le este frică, ajutaţi-vă singur.