avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Organigrama si Statul de functii - administratie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Organigrama si Statul de functii - administratie publica

Buna ziua,
1) Am fost functionar public, incadrat inspector la biroul resurse umane, mi- am dat demisia din functionar public, am dat concurs pe un post contractual scos la concurs ca Sef serviciu apa -canal unde am intrat de 6 luni dar consilieri locali nu vor sa aprobe noul stat de functii....Este o problema ?? Postul de Sef serviciu figura in organigrama veche cat si cea noua...

2) Poti sa fii secretar de oras timp de 5 ani "non stpo " doar cu dispozitia primarului , poate si cu avizul ANFP??
Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:37, 24 Mai 2015
1. Daca postul dvs. figura si in organigrama veche si in cea noua nu aveti motive de ingrijorare.
2. Art. 83.din legea 215/2001
- (1) Fiecare comunã, oras sau subdiviziune administrativ-teritorialã a municipiilor are un secretar salarizat din bugetul local. Secretarul comunei, orasului si al subdiviziunii administrativ-teritoriale a municipiilor este functionar public de conducere, cu studii superioare juridice sau administrative. În mod exceptional în functia de secretar al comunei poate fi numitã si o persoanã cu alte studii superioare sau cu studii liceale atestate prin bacalaureat.
(2) Secretarul nu poate fi membru al unui partid politic, sub sanctiunea eliberãrii din functie.
(3) Secretarul nu poate fi sot, sotie sau rudã de gradul întâi cu primarul sau cu viceprimarul.
Art. 84. - (1) Functia de secretar se ocupã pe bazã de concurs sau de examen, dupã caz, iar numirea se face de cãtre prefect.
(2) Concursul sau examenul se organizeazã de primar, potrivit legii, în termen de 30 de zile de la data la care postul a devenit vacant. Din comisia de concurs sau de examinare vor face parte în mod obligatoriu primarul, secretarul general al prefecturii, secretarul general al judetului si 2 reprezentanti desemnati de consiliul local respectiv. Ordinul de numire se emite de prefect, în termen de cel mult 10 zile de la primirea rezultatului concursului sau examenului, care se comunicã de cãtre primar în termen de cel mult 3 zile de la rãmânerea definitivã a rezultatului concursului sau al examenului.
multumesc mult!!
Secretarul nu mai e numit de prefect inca din 2007!!! In prezent este subordonat si este numit de primarul localitatii, in urma propunerii facute de ANFP dupa promovarea concursului de recrutare (iar art. 83 din forma actuala a legii 215/2001 se refera la primarii si viceprimarii sectoarelor municipiului Bucuresti).
Poti sa fii promovat pe functia publica de secretar UAT "cu delegatie" maxim 9 luni, cu avizul ANFP, (6 luni initiale si inca 3 luni daca postul a fost scos la concurs si nu a fost ocupat).
Daca functia publica este temporar vacanta (cu toate ca nu stiu cum sa fie temporar vacanta 5 ani), primarul poate da dispozitie de promovare temporara a unui functionar public care indeplineste conditiile legale pana la incetarea motivului de vacantare temporara. Vezi art. 92 din legea 188/1999 - statutul functionarilor publici, actualizata.
Sef servicu apa-canal, daca este serviciu in cadrul primariei, nu poate fi post contractual, este functie publica, macar ca pune in executare hotararile consiliului local si celelalte acte normative privind sistemul cu alimentare cu apa si canalizare al localitatii (pretul serviciilor prestate, incheierea contractelor de furnizare a serviciului, etc.). Dar, atata vreme cat postul a fost prevazut si aprobat in organigrama (altfel nu putea fi scos la concurs), ramane valabil, chiar daca, nu stiu pentru ce motive, consiliul local nu voteaza noua organigrama.
Concursul de promovare se tine obligatoriu la ANFP sau la cererea primarului se poate desfasura in institutia primariei?
Concursul se desfasoara la sediul institutiei organizatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretar comuna cosminic cosminic in cazul in care la concursul ptr ocuparea functiei de secretar cumuna niciun cuncurent nu a fost admis cand se va mai scoate postul la concurs si de catre ... (vezi toată discuția)
Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)
Promovare pe functie publica de conducere marina.marina67 marina.marina67 Sunt functionar public clasa I din anul 2005,indeplinesc toate conditiile privind promovarea in functia publica de secretar comuna,am acordul ... (vezi toată discuția)