avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Punerea in miscare a actiunii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Punerea in miscare a actiunii penale

ce inseamna ca s-a pus in miscare actiunea penala? ca din suspect am devenit invinuit? inseamna ca n-am nici o sansa sa nu ajung la judecata?
Cel mai recent răspuns: mezgageza , utilizator 10:43, 21 Mai 2015
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Impăcarea părţilor, pe lângă faptul că înlătură răspunderea penală, stinge şi acţiunea civilă exercitată în cadrul procesului penal, care constituie un accesoriu al celei penale.

Spre deosebire de retragerea plângerii prealabile, care este un act unilateral de voinţă, împăcarea părţilor constituie un act bilateral, implicând în mod necesar acordul de voinţă al persoanei vătămate şi al inculpatului.

În această privinţă, este de observat că împăcarea are caracter personal şi trebuie să fie definitivă.

De aceea, ea nu poate fi echivocă, fiind necesar să conţină în mod clar acordul de voinţă al persoanelor care s-au hotărât să se împace.

Succes.

da,da inteleg chestia cu inselaciunea.....va fi o clasare...DAR ce se intampla mai departe? ce va fi cu falsul?
Pentru fals se poate dispune o solutie de neurmarire sau netrimitere in judecata sau o sa va trimita in judecata.
paote ca am sanse sa nu trimita in judecata avand in vedere ca falsul a fost o infractiune secundara (stampilarea chitantei ca sa fiu mai credibil) deci falsul am folosit ca sa am "succes" la infractiunea de inselaciune.....deci scopul a fost sa insel pe persoanele respective..cu care AM IMPACAT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere in judecata fara sa fiu audiat de procuror mezgageza mezgageza conform noului cod penal nu este obligatorie prezentarea materialului......inseamna ca odata voi fi citat ca suspect,dupa aceea ca inculpat cand vor da in ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor-timp disponibil oltul oltul ce se intampla in cazul infractiunilor cand impacarea partilor inlatura raspunderea penala? de exemplu la inselaciune conform noului cod penal...daca ma impac ... (vezi toată discuția)
Inselaciune, fals si uz de fals. RoxanaGeanina RoxanaGeanina Buna seara. O sa va relatez putin din povestea unei cunostinte apropiate, poate ma puteti ajuta cu un raspuns. Am o cunostinta care a luat credit de ... (vezi toată discuția)