avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legi aplicabile consilierilor si inspectorilor clasa 1
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legi aplicabile consilierilor si inspectorilor clasa 1

Buna ziua! Imi puteti spune daca exista vreo lege asemanatoare cu legea 514/2003 a consililerilor juridici care sa se aplice functionarilor publici numiti consilier clasa 1 si inspectori clasa 1. Din cate stiu le sunt aplicabile legea 7 din 2004 si legea 188/1999 a functionarilor publici. Totusi cred ca acei consilieri juridic care sunt si functionari publici pe langa cele 2 lege cred ca mai trebuie sa respecte si legea 514/2003 a consilierilor juridici... deci eu ma refer la faptul daca si celelalte 2 functii publice amintite mai sus au alte asemenea prevederi legislative... :)
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:23, 24 Mai 2015
Nu! Functiile publice de executie clasa I de consilier, respectiv inspector sau expert sunt functii publice generale, reglementate de legea 188/1999 - Statutul functionarilor publici si Codul de Conduita, respectiv legea 7/2004. Consilierii juridici, fiind "mai cu mot" , au si legea specifica profesiei lor, respectiv 514/2003.
Pana la urma care este diferenta intre consilier 1 si inspector 1? Am urmarit tabelul de salarizere si e la fel. De ce alerga lumea dupa consilier?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut si legi aplicabile consilierilor juridici functionari publici Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma poate lamuri cineva care statute si legi sunt pana la urma aplicabile consilierilor juridici cu statut de functionar public ?? In legea 514 scrie ... (vezi toată discuția)
Consilierul juridic numit in functie TheSorin30 TheSorin30 \"Consilierul juridic numit în functie are statutul functionarului, potrivit functiei si categoriei acesteia\" Sintagma statutul func'ionarului se refera la ... (vezi toată discuția)
Perioada stagiu consilier juridic debutant. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Un consilier juridic debutant (functionar public) angajat la o institutie publica trebuie sa faca un stagiu de 1 an conform Legii 188/1999 ... (vezi toată discuția)