avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actionare in judecata asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actionare in judecata asociatia de proprietari-reparatii acoperis

Buna,
va scriu in legatura cu o problema cu asociatia de locatari.
Locuiesc la etajul 4 iar acoperisul este stricat,pur si simplu izolatia este rupta de pe bloc.Ma ploua in casa de mai mult timp.Am anuntat administratorul si presedintele despre situatie dar pana acum nu s-a facut nimic.
Avem o oferta de pret pentru reparatia acoperisului iar maine va fi o sedinta cu locatarii pentru a se lua o decizie.
Cum ar trebui sa procedez in cazul in care se va refuza repararea acoperisului?
Probabil se va face un proces verbal pe baza acestei sedinte.
Pot sa actionez in judecata asociatia de proprietari pe baza acestui proces verbal? Cum ar trebui sa procedez la aceasta sedinta cu locatarii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:01, 20 Mai 2015
Da, puteti actiona asociatia in judecata.

Nu inteleg insa de ce trebuie sa se faca adunare generala cu locatarii atata vreme cat conducerea asociatiei este obligata sa intretina, repare, modernizeze, intr-un cuvant sa administreze proprietatea comuna.
Sigur ca puteti avea surpriza neplacuta ca vecinii dv. sa nu fie de acord sa plateasca pentru aceasta reparatie sau cu oferta de pret. Aceste lucruri nu se analizeaza in adunarea generala, ci in cadrul comitetului executiv.
Si tot probabil este si faptul sa vi se propuna peticirea terasei sau lucrul cu amatori. Asta sa nu acceptati nici in ruptul capului.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
elga50, moderator
In adunarea generala trebuie sa va expuneti punctul de vedere sa comunicti celor prezenti nejunsurile si prejudiciile generate de deficientele existente la terasa imobilului de locuit in comun care este parte comuna ,care trebuie intretinuta si reparata prin contributia tuturor proprietarilor
Este obligatia asociatiei de proprietari sa intretina si sa asigure buna functionare a partilor comune constructii si instalatii din imobil
Un rol esential pentru executarea de astfel de lucrari care implica efort financiar sporit, il detine presedintele si comitetul executiv care pot dispune masurile necesare executarii reparatiei terasei imobilului
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul repararii acoperisului de bloc????? stie cineva???? ionutosho ionutosho va salut si as vrea si eu o lamurire cu privire la cum se procedeaza pentru reparatia acoperisului de bloc pentru ca domnul administrator nu a anuntat nici un ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc Nathalie15113 Nathalie15113 Bună. Locuiesc la etajul 4 al unui bloc fără acoperiș și sunt infiltrații de apă la fiecare ploaie. Am depus o cerere la președintele blocului în care ... (vezi toată discuția)