avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incredintare Masina unei persoane care nu detine ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incredintare Masina unei persoane care nu detine Permis de Conducere .

Buna Ziua am incredintat masina unui Prieten care nu detinea permis de conducere ,
- am fost Opriti de Politia Rutiera , am recunosc fapta , ca sti-am ca nu detine Permis de Conducere . am fost la Politie ca sa dau Declaratie .
- am fost Judecat si am primit o Pedeapsa cu Suspendare ,4 Luni / si termenu de incercare ./ 2 ani .
- Hotararea a ramas Definitiva :
Se poate dispune , Anularea Permisului de Conducere . ?
( în temeiul art.86 alin. 3 din OUG nr.195/2002 coroborat cu art.
396 alin 10 C.pr.pen şi cu aplicarea art. 5 C.pen )
- ( În temeiul art.71 alin.1 C.pen. 1969 s-au interzis inculpatului drepturile prevăzute
de art.64 lit. a teza a II a şi lit. b C.pen. 1969,)
- ( n temeiul art.81 C.pen. 1969 s-a dispus suspendarea condiţionată a executării
pedepsei închisorii pe durata termenului de încercare de 2(doi)ani şi 4(patru) luni stabilit
in conformitate cu art.82 C.pen. 1969.
În temeiul art.71 alin.5 C.pen.1969 s-a suspendat executarea pedepselor
accesorii pe durata suspendării executării pedepsei principale. )
Va rog mult Ajutati-ma !
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
Dragosh1, utilizator
V-am raspuns la intrebare, nu era necesar sa vad hotararea.
Permisul de conducere nu este anulat.
Va Multumesc frumos !
Am fost astazi la Politie sa intreb de Permis si mi sa spus sa adus Copy dupa Sentinte ,
Mesaje reeditate
@ Dragosh1

Dată post: Vineri, 22 Mai 2015, 10:51
Subiect: Incredintare Masina . unei persoane care nu detine Permis de Conducere .

am fost la Politie sa intreb de Permisu de conducere ,
- Mi sa spus sa Aduc Copy dupa Sentinte . ca sa poata sa imi de-a raspunsu .
dar Domnu de la Politie ma zis ca s-ar pute-a sa se anuleze permisu de conducere

@ cyan
Dată post: Vineri, 22 Mai 2015, 10:54
Permisul se anuleaza numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive si nu pe baza unor presupuneri.

Daca in hotarare exista o decizie de condamnare cu suspendare atunci permisul urmeaza sa se anuleze de catre comandantul politiei .

====

Regulament Forum Avocatnet.ro

3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.

Alte discuții în legătură

Incredintarea masinii unei persoane fara permis Dragosh07 Dragosh07 Buna Ziua am incredintat masina unui Prieten care nu detinea permis de conducere , - am fost Opriti de Politia Rutiera , am recunosc fapta , ca sti-am ca nu ... (vezi toată discuția)
Condamnare pentru art.87 al.1 din oug.195/2002- permis de conducere lazaradi lazaradi Buna ziua, Va rog respectuos sa-mi traduceti si mie urmatoarea condamnare: Solutia pe scurt: In temeiul art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr 195/2002 rep., cu ... (vezi toată discuția)
Permis auto - condamnare, examen claudiuywz claudiuywz Ora estimata: 08:30 Complet: C8 C.P./FOND Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de către reprezentantul Ministerului Public cu ... (vezi toată discuția)