avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Conflict de munca si de interese
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Conflict de munca si de interese

Am lucrat in Germania cu gewerbe la ingrijire batrani,aproape 3 ani.In acesta perioada,mi-am platit fata de finantele germane tot ce a fost necesar.Acum,ma pot trezi cu cei de la Zoll ca nu sant chiar in regula..!!Intermediarul care ma dus la diferite familii de batrani nu m-a pus perfect in legalitate cu tot ceea ce ar fi trebuit sa stiu conform legilor germane..!!In cazul ca voi avea probleme pe aceasta linie,respectiv financiar-penale,pot sa acuz intermediarul pentru inducerea in eroare cu privire la cunoasterea legislatiei.??Mentionez ca eu mi-am vazut de serviciu in conditii f bune iar pe intermediar la interesat doar comisionul pe care eram obligat sa il platesc lunar..!!Se pare ca intermediarul ar avea relatii la nivel inalt si nu se prea teme de controalele fiscului..!!In acest caz,ca sant peste 150 de persoane care lucreaza asa,poate fi tras statul german la raspundere??
Si ca o precizare : Cum ati notat dvs.ca Gewerbe=PFA,repectiv persoana fizica autorizata pentru activitati independente,nu se poate face prin inermediul unei firme autorizate de stat.Firma in cauza,in acesta situatie,si-a depasit toate atributiile din punct de vedere legal.
Exista intr-adevar fenomenul numit "angajare mascata", adica un PFA care e faptic angajat si nu intreprinzator. Dar asta trebuie solutionat de catre statul german, conform legilor de acolo. Nu puteti da in judecata in Romania Republica Federala Germania, pentru ca statul roman nu are caderea de a judeca alte state. Ca atare, caile interne de atac trebuie epuizate in Germania, altfel nu veti avea acces la CEDO. Organele de ancheta penala din Romania vor constata simplu ca nu au jurisdictie asupra altor state suverane si vor respinge orice actiune legala contra RFG.
Dl.tgeorgescu....traim cumva in alta lume..??RFG nu mai exista,cum foarte bine se stie..!!Iar eu cu statul roman chiar nu am nimic...!!Am 14 de munca judiciara,este clar ca nu pot actiona de aici din Romania,nimic,juridic vorbind..!!Ce va fa fi,o o sa vedem altfel..!!Oricum multumesc pentru tot,am o alta varianta din partea unui consilier juridic de la Bruxelles..!!
Ciudat, din moment ce Romania continua sa aiba ambasada in Republica Federala Germania: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,am o problemă cu asigurările sociale din austria ... 61dorina 61dorina Buna ziua,am o problemă cu asigurările sociale din Austria și aș vrea să știu dacă mă poate ajuta cineva. Va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Reclamatii patron germania Radu1986 Radu1986 Unde pot sa ma adresez cand lucrez in germania la negru si nu mi-am primit banii de 3 luni (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru gewerbe in germania? soaniyy soaniyy sint necesare acte traduse si legalizate in Romania pentru deschiderea unui gewerbe in Germania,si daca pot sa angajez persoane pe acest gewerbe?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)