avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită Credit la banca, girant
Discuție deschisă în Executare silită

Credit la banca, girant

Buna seara ,numele meu este veronica ,,va deranjez cu o intrebare ,in anul 2010 am facut un creit impreuna cu sotul meu ,,el titular de credit ,eu girant ,pe scurt un credit de nevoi personale ,mentionez ca nu am garantat cu nimic ,creditul era in valoare de 27000,am platit pina in 2015 luna februarie ,,in prezent m-ai sant 135000,,sotul meu este plecat din tara si refuza sa mai plateasca rata ,,el a platit pina acum500de lei pe luna rata ,,mentionez ca eu am salariu minim pe economie ,si nu imi pot permite sa platesc ,,am fost in audienta la directoarea de la bcr ,,si mi s-a spus ca eu am ramas sa platesc deoarece de el nu se poate da ,,va rog din suflet sa ma invatati ce trebuie sa fac,mi sa transmis ca imi va oprii 30 la suta din salariu mie ,va rog indrumatima ce am de facut ,,va multumesc anticipat ,,astept raspunsul dvs cu respect veronica dumitru,,o seara linistita ,,
Nu ma pricep atat de bine,sunt nou pe site,dar banuiesc ca in cazul dvs,din moment ce sunteti girant si cum sotul (ex sotul) dvs este de negasit banuiesc ca asta ar fi solutia cea mai "rentabila" pentru banca pentru a-si recupera cat de cat "paguba" !Din pacate pt dvs nu este deloc corect si va inteleg perfect ! Stiu ca nu vi se pare corect,dar din nefericire,atunci cand aveti de-a face cu banca,ganditi-va de 3 x inainte sa luati o decizie !
Sper sa o rezolvati !
Numai bine !
Multumesc frumos domnul meu ,,normal si corect intr-o casnicie sa existe incredere ,,zic eu ,dar cand intervine si a treia persoana ..amanta ,, uitam de toate obligatiile ,care au fost facute in timpul casniciei ,,asta este eu incerc sa gasesc o solutie pt a depasii acest moment si a remedia aceasta problema ,,Multumesc ,,o seara linistita domnul meuu cu drag veronica dumitru..
Nu conteaza daca ati garantat cu ”ceva” sau nu, in calitate de girant puteti fi obligata sa raspundeti cu toate bunurile pe care le aveti in patrimoniu, cu mici exceptii prevazute de lege.

Totodata verificati in contract daca ati renuntat la beneficiul de diviziune sau la beneficiul de discutiune, in mod normal banca ar trebui sa incerce executarea silita impotriva titularului contractului de credit di doar apoi se poate indrepta impotriva girantilor. Si chiar daca ati renuntat la beneficiile mai sus mentionate exista posibilitatea de a anula aceste clauze.

Totusi, in final, suma va trebui achitata catre Banca, dar exista posibilitatea ca suma sa fie ”achitata” de catre sot..
Bănui că acel credit a fost contractat pentru nevoile obișnuite ale căsniciei.
Nu cred că soțul a băut de unul singur acea sumă, iar dacă a făcut-o să-i fie rușine.

Așa stând lucrurile, datoria este comună, nu sunteți girant, cum spuneți, sunteți debitor .

Ce puteți face este să cereți reducerea cuantumului popririi, cu șanse mari de reușită, dacă arătați că aveți un copil de crescut.

Dați băncii adresa unde lucrează soțul, și-i vor pune și lui poprire.

Este fals să afirmați că nu ați garantat! Pentru orice datorie pe care v-o asumați garantați cu toate bunurile prezente și viitoare. Cănd se ia un bun în garanție, doar se acordă un drept de preferință acelui creditor, pentru că el putea fi oricum executat silit dacă era în patrimoniul debitorului la momentul executării.
va multumesc pt raspuns ,,eu nu am cunostinte juridice de aceea am cerut ajutorul aici sa pot sa inteleg ce am de facut eu ,,bani nu au fost bauti asa cum ati spus dvs ,am folosit bani pt ,lumina care a fost bagata ,pt materiale pt casa ..pt a rezolva ce aveam la aceea vreme ,am spus ca nu am garantat cu nimic pt ca nu aveam nimic bunurii,,am avut decat adeverintele de salarii ,,va multumesc pt raspunsul dvs ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare credit in cartea funciara gargamella gargamella buna ziua! In timpul casatoriei sotia a facut un imprumut pe nevoi personale , eu am fost girantul ei, doar cu salariul. Am divortat si dupa divort ... (vezi toată discuția)
Credite bancare samina samina Buna seara, Va deranjez cu o intrebare legata de credit bancar Sotul meu are doua credite bancare, de nevoi personale, fara garantii imobiliare si fara ca ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)