avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere numerar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere numerar

buna ziua,


acum luni am incasat de la un apartament o datorie de aprox 36.000 lei pe care acestia o acumulasera de-a lungul timpului si avand nevoie sa vanda apartamentul au trebuit sa achite datoria. Procedeul a fost destul de simplu si anume in ziua vanzarii apartamentului am mers la notar si au achitat datoria, iar noi i-am dat adeverinta ca nu are datorii. intrebarea este daca exista o plafonare a platilor in numerar la acel moment si care este legea care reglemnteaza acest lucru.

multumesc,
marius
Cel mai recent răspuns: mfdunhill , utilizator 14:09, 25 Mai 2015
Ati luat banii?
Legea nr 70/2015 intrata in vigoare pe 9 mai,prevede limitarea plafoanelor,in limita carora se pot realiza tranzactii in numerar - efectuate de firme si persoane fizice dispozitii care vor inlocui disp OG nr. 15/1996.
L nr 70/2015 prevede obligativitatea plafoanelor si in cazul operatiunilor de incasari si plati in numerar efectuate intre persoane fizice, care au ca obiect, de exemplu, transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor.
Avand in vedere dispozitia noua este interesant cum notarul a acceptat valoarea de plata,in conditiile in care legea prevede limita de 10.000 lei/zi
L nr 70/2015 prevede amenzi in cazul nerespectarii plafoanelor , riscand amenda de 10% din suma incasata/platita care depaseste plafonul stabilit de actul normativ pentru fiecare tip de operatiune, dar nu mai putin de 100 lei


Ce mai conteaza cum ati incasat banii atata timp cat asociatia a intrat in posesia banilor!!

Depuneti banii in banca in 4 zile succesive si inchideti cazul.
multumesc pentru raspuns dar se pare ca din intrebarea mea lipsea un lucru esential. tranzactia a avut loc acum 6 luni deci nu intru sub incidenta plafonarii din luna mai 2015.
@cyan-ca in orice organizatie exista niste carcotasi care cauta nod in papura. da, ai dreptate, estentialul a fost rezolvat, in cazul nostru o datorie semnificativa. nebuni sunt peste tot :)
Si care este "acum luni", asa cum spuneti in primul mesaj, problema dumneavoastra, daca ati incasat suma cu 6 luni de zile inainte?

Alte discuții în legătură

Suma maxima plata numerar tranzactie imobiliara Eu-Genius Eu-Genius Buna ziua. Care este suma maxima legala care se poate plati numerar pentru o tranzactie imobiliara intre doua persoane fizice? Daca valoarea tranzactiei ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil persoana fizica lilicu lilicu Doi investitori imobiliari , persoane fizice inregistrate in scop de TVA vand dupa 09.05 2015 un apartament de 30000euro unei persoane fizice. Se vor emite ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere restanta nicola11 nicola11 detin o locuinta in bucuresti si in urma decesului tatalui meu m.am trezit ca am de plata o suma foarte mare la intretinere,...16700lei cu penalizari cu ... (vezi toată discuția)