avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces in curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces in curte

Buna ziua de curand am cumparat o casa la sat, dupa finalizarea intregului "balci" cu actele am inceput sa vad inconvenientele, acuma ma dore faptul ca nu pot intra in curte cu auto motivul principal fiind canalul pluvial (sau cum ii zice), nu am un pod peste el, intrebarea mea este cine trebuie sa faca acel pod tinand cont ca e pe domeniul public.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:49, 24 Mai 2015
Daca este pe domeniul public atunci este in sarcina Primariei locale sa va asigure accesul pe proprietatea personala.
Sesizati in scris Primaria prin scrisoare cu valoare, nota de inventar si confirmare de primire.
Eu ma gandeam sa fac o cerere directa cu numar de inregistrare, problema e ca primarul e la primul mandat (si el si primaria), si eu nu cunosc legislatia, nici ei

In cererea mea trebuie sa le scriu ce de genu
"In conforitate cu articolu XXX/yyy din MMM solicit solutionarea accesului pe teriutoru privat"

Intre gardu propretati si santul pluvial este trotoarul public :)
Compania națională de autostrăzi și drumuri naționale (pe scurt CNADNR, cei care au grijă de rovinietă) )are obligația de a asigura accesul la drumul public, prin construirea de podețe Drumurile naționale fac parte din domeniul public și potrivit art. 4 alin. 1 lit. a din OUG nr. 84/2003, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale România SA are ca principal obiect de activitate (printre altele): proiectarea, construirea, modernizarea, reabilitarea, administrarea autostrăzilor și drumurilor naționale în scopul desfășurării traficului rutier în condiții de siguranță a circulației. ȘI ESTE ADMINISTRATOR AL DRUMULUI.
Prin urmare, faceți o cerere în acest sens către CNADNR -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta nicom70 nicom70 n data de 06.04.2011 am primit un PV de la CNADNR in care mi comunica faptul ca la data de 27.10.2010 ora 06.42 am fost surprins de aparatele CNADNR pe DN4 km ... (vezi toată discuția)
Plati catre drumurile nationale eurospedsm eurospedsm Doresc sa fac o investitie care necesita acces public pe un teren care este la drumul national, in afara localitatii. Terenul este pe persoana fizica si este ... (vezi toată discuția)